Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Wersja do druku
Ultima Forum
Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja)
+--- Wątek: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? (/Thread-Kt%C3%B3ra-gra-z-rpgmakera-polska-jest-obecnie-najlepsza)

Strony: 1 2 3 4

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Viuu - 11-01-14 01:26

Aki Stratego napisał(a):Generic JRPG z kilkoma bajerami jak system walki, menusy itp. brakuje mi innowacji, które przedłużałyby grę, jakiegoś elementu losowego, który sprawiłby, że chciałbym tą grę przechodzić kilkukrotnie.
"Replayability" w Prologu?
Cóż... aż nie wiem co powiedzieć...
Prolog ma gracza tylko wprowadzić do świata... powiedzmy sobie szczerze - Chap I całkowicie zmieni wątek, Prolog można nazwać takim dużym Side Questem dla postaci. Chociaż Prolog oczywiście zawiera rzeczy ważne w późniejszej części fabuły.
No cóż... ale tak czy siak, Prolog to tylko intro do tego co ma się zacząć.

Iksiu, co do faktu czy Luna jest dobrą grą czy nie jest.
Ja nie jestem w stanie tego określić, bo jak można ocenić swoją grę... (Amel -.-), po prostu spróbuj... chociaż z tym poczekaj, w przygotowaniu jest duży patch, który troszkę grę zmieni (systemowo ofc).

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - noruj - 11-01-14 04:43

Dziękuję, że moje gry były tu kilka razy wymienione i nie muszę tego robić sam, jak niektórzy : ))

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Aki Stratego - 11-01-14 05:54

Cytat:"Replayability" w Prologu?

NIe wiem czy wiesz, ale intro/prolog jak Ty to nazywasz jest wizytówką gry. Dałeś namcoś takiego i to oceniamy. To normalne, że na podstawie "wycinka" oceniam przyszły efekt gry, a szczerze wątpe byś łamał przyjętą konwencję.

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - ravenone - 11-01-14 13:01

X? Bardzo lubisz rozmawiać o grach, pytać co jest dobre, a co nie.
Ale żeby w nie grać, to już niekoniecznie. Czemu?
Mówię tu o polskich tytułach rzecz jasna.

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Gorn5 - 11-01-14 13:35

Rahim napisał(a):I nie rozumiem jakim cudem oceniasz i ubóstwiasz własną grę, to strasznie nie smaczne i nietaktowne, pokazuje twój przerost ambicji.

Łał... Muszę się po raz pierwszy z Rahimem zgodzić.

Rahim napisał(a):Nigdy by nie przyszło mi na myśl by np. recenzować własną grę i wydawać jej ocenę bo to nie na miejscu

Tak. Ja bym nie mógł oceniać własnej gry. Po prostu jest to nie na miejscu i tyle. Co tu pisać.

//Wygaśnie

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - X-Tech - 11-01-14 14:14

(10-01-14 23:09)Rahim napisał(a):  A Rahim anioł struś forum donosi że ten lizo czterech liter cały konekszyn to multi Pakitosa xd Kolejne, zastanawia mnie jak to forum prosperuje skoro ostatnich czasy tyle jego multi tu działa a wy nic nie robicie.

Co do pytania X-Techa Luna to gra warta uwagi, jednak wątek w ruinach mnie znużył i go nie dokończyłem, fakt developing stoi na wysokim poziomie, ale dla mnie te całe grafiki i cukiereczki nigdy nie odgrywały większej roli, bo liczyła się treść a nie ozdobniki. Nie mniej jednak chciałem tu odpowiedzieć na zaczepkę amela, ja nie robię gry by się podniecać nią przed wszystkimi jak ty i płaszczyć, szkoda że nie pamiętasz jak płakałeś mi na skype że nikt luny coś nie komentuje xd po za tym, tak moje gry są słabe, tak zdaje sobie z tego sprawę, i wiem, że stać mnie na więcej niż w takim Sereitei, te krótkie demka WOE scenówki, czy Fantazy to właśnie pokazują, jednak sęk w tym że ja się swoimi tobołami nie lansuje w przeciwieństwie do ciebie, a bardziej niż wydawanie gier bawi mnie ich tworzenie.

Skoro ktoś chce się lansować swoimi grami to znak, że jest pewny tego co stworzył i jednak ma coś do zaoferowania szczerze wolę takie osoby niż fałszywa skromność lub chowanie się po kątach i liczenie na cud itp. Lubię wiedzieć co gra oferuje. Jeśli coś jest reklamowane i jest jednak słabe taka osoba zostanie naprawdę dobrze zjechana - wyraziście i zapamiętana jako troll. Jak najbardziej plusy.

(11-01-14 13:01)ravenone napisał(a):  X? Bardzo lubisz rozmawiać o grach, pytać co jest dobre, a co nie.
Ale żeby w nie grać, to już niekoniecznie. Czemu?
Mówię tu o polskich tytułach rzecz jasna.

Na świecie mamy więcej ludzi, a ja jeśli gram w coś z makera to naprawdę chore dziwne rzeczy (jak i z gier ogólnie) w naszych grach jest dużo gier fantasy miecze/smoki itp. w zagranicznych znajduje wszystko czym się jaram najczęściej zrobione przez starych zwariowanych pasjonatów, którzy na to hobby poświęcają dosłownie wszystko i to czuć w trakcie gry - każda myśl, która przepływa przez gierkę jest spójna. Co do polskich gier tu już panuje inny klimat w ogóle, ale nie jest źle jest inaczej po prostu dlatego musiałem zrobić risercz XD

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Viuu - 11-01-14 16:39

Aki Stratego napisał(a):NIe wiem czy wiesz, ale intro/prolog jak Ty to nazywasz jest wizytówką gry. Dałeś namcoś takiego i to oceniamy. To normalne, że na podstawie "wycinka" oceniam przyszły efekt gry, a szczerze wątpe byś łamał przyjętą konwencję.
Masz rację... ale to wciąż nie zmienia faktu jak głupie jest stwierdzenie "Replayability w Prologu".

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Lartarin - 22-01-14 13:59

Kabelki - Yoroiego,
Zabić Heretyków - Sabbika,
Rytuał Krwawego Księżyca - Cyklopa,
Szajba - X-Techa,
Stacja kosmiczna Czapla - Omnoma...

Nie można również zapomnieć o Lunaterze ofkors :lartarin:

Edit:
Temat ten służy do dzielenia się z innymi swoimi typami, a nie do "polemiki" w ich sprawie.

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Cyklop - 29-01-14 17:59

Cyklop is back!
Ja też mam kilka tytułów od siebie:
- Pustkowia Chaosu (w końcu Hi-Ji-Tha, właśnie gdzie moja ranga?!)
- Devil with the blue Eyes (Gdyby nie twórca)
- Dragon Adventure (Cała masa rodości)

RE: Która gra z rpgmakera (polska) jest obecnie najlepsza ? - Yotta - 03-02-14 21:36

Cóż...
-Kable
-Opowieści z Asgun