![]() |
|
Screenshot thread - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread) |
RE: Screenshot thread - Venesard - 01-01-16 15:00 Tworzę, a nie :D Tylko nic nie wrzucam jak na razie. Screeny świetne, podoba mi się gra światła, choć rozrzedziłbym tą mgłę w dzień, tak gęsta może nieco psuć wizualny odbiór lokacji. Co do nocy to ta druga wersja, poniżej, jest lepsza. Chciałbym jeszcze usłyszeć muzykę która przygrywa w tej lokacji :) RE: Screenshot thread - PaC - 01-01-16 17:26 No Yoroi, super mapka, wersja druga jest lepsza Ja sobie coś tam tworze powoli, ale nie ma co narazie skrinów pokazywac, bo mapki sa surowe, bez zadnych efektow :/ RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 05-01-16 04:33 Dziękuję za rady i motywację. Dzisiaj też troszkę porobiłem, sąsiadującą mapkę. Wedle rad rozrzedziłem mgłę w dzień. ![]() ![]() Co do muzyki, to niestety na razie nie usłyszycie, bo ja ją zwykle dobieram gdy cała lokacja jest kompletna. btw. Nie wiem czy tego typu pomnik nie jest dziwny przy domyślnych rozmiarach postaci... RE: Screenshot thread - Venesard - 05-01-16 08:05 Miodnie. Pomnik nie wygląda dziwnie, przecież niekoniecznie musi to być ludzka sylwetka :P RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 10-01-16 06:15 Niby tak, ale chyba mam nieco ciekawszy pomysł. Dodałem drobne FOV widoczne w nocy i ciemnych pomieszczeniach i chciałem was spytać, czy lepiej z nim czy bez niego. Zmieniłem też pomnik. ![]()
RE: Screenshot thread - Amelanduil - 10-01-16 06:35 Kto rano wstaje, ten screeny zapodaje, huh A FOV daje całkiem ładny efekt :3 Mógłby być nawet lekko mocniejszy, jeżeli o mnie chodzi. RE: Screenshot thread - Keibi - 16-01-16 15:03 Spoiler: (Otwórz) Czy do minigry takie kafelki pasują, czy może wysilić się i nieco lepsze wykombinować? @Adrapnikram - wiem, taki był zamysł tego :D RE: Screenshot thread - Adrapnikram - 16-01-16 15:41 Mi klimat pasuje. Drzewka szczególnie. Ale przydałyby się mniej ostre krawędzie i jakieś lepsze ściany. Wygląda trochę jak MiasteczkoNowoczesne :P RE: Screenshot thread - MrAdamskyy - 16-01-16 16:42 To ja też pokażę swoje :) Tworzę grę horror i podobnie jak Keibi zdecydowałem się na własną, kompletnie amatorską grafikę. W grze będzie dużo zabawy ze światłem, więc wstawiam dwa zdjęcia tego samego pokoju, gdy jest jasno i gdy jest ciemno. Spoiler: (Otwórz) RE: Screenshot thread - Dragon Kamillo - 16-01-16 20:44 U Keibiego nie podoba mi się że śnieg się nie zapętla (serio, śnieg jest najłatwiejszy do narysowania, a ty go skopałeś XD). Adamski strasznie płaskie te twoje grafiki. Krzesło to już miszczostwo płaskości. Co do ciemnego u mnie jest jeszcze OK. A i co do skryptu na światła, to w sumie powtarzam to zawsze - GIMP i eventy/pictures i koniec. Żadnych badziewnych skryptów które robią światła z badziewnymi kwadracikami. |