![]() |
|
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene (/Thread-VX-VXAce-Elementy-Tileset%C3%B3w-by-Ayene) |
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Unnamed - 14-06-13 13:57 wszystko jest bardzo "zywe". moglabys zrobic cos ponurego; cmentarz, katakumby? RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Avara - 14-06-13 15:36 @GmenGul RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 15-06-13 10:32 @Avara Dzięki, tego mi było trzeba :-) RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 16-06-13 17:03 @Draken, faktycznie do taktycznego systemu walki rzut z góry nawet by pasował. @Unnamed, katakumby, lochy i chyba nawet narzędzia tortur zrobiła już Celianna Właśnie pracuję nad kolejnym "rilisem". Ostatecznie nie wiem, co mi wyjdzie. Kolejny "rilis", który opóźni się na docelowym forum - rzut z góry ![]() i ściany do tego ![]() No i się pochwalę, że powstaje projekt, w którym autor korzysta m.in. z moich grafik. Warto zobaczyć, chociażby ze względu na ciekawy dubbing RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 18-06-13 22:15 Fajne tilesy z góry - niespotykane. Co do projektu - to słaby mapping, spokojnie, nie przez twoje grafiki. RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 30-06-13 18:06 Ćwiczę animację wody... jakieś sugestie?
RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Nexis - 30-06-13 18:29 Ta woda jest średnia. Wygląda jakby była stworzona z wielokątów i wogóle niezbyt realistyczna :/ Tą część tego posążku (nie wiem jak to nazwać), która jest pod wodą powinno być chyba trochę bardziej widać, chodzi o to, żeby woda była bardziej przezroczysta. Ruchy tej wody jakoś mi nie pasują. Żeby tylko nie było, że hejtuję, sam bym tego lepiej nie zrobił, ale tylko takie sugestie mi się narzucają. Btw. to jest woda stojąca? Czy dopływa skądś? RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 30-06-13 18:36 Wodę zrobiłam tak, aby pasowała do stylu VX(Ace). Korzystałam z tej animacji: ![]() Wiadomo, że całość można doszlifować. Tak to jest woda stojąca. Ze względu na posąg, nie mam pomysłu na położenie "gejzeru". RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Nexis - 30-06-13 18:39 Mnie się widzi, że jak to woda stojąca, to powinna być trochę mniej "ruchliwa". RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Avara - 30-06-13 18:52 To nie jest nawet fontanna (chodzi mi o to, że nie ma gejzera). Ruch wody powinien być nieznaczny (powodowany wiatrem). Jak dla mnie wygląda to tak, jakby były to ujęcia wody w różnym czasie |