Screenshot thread - Wersja do druku
Ultima Forum
Screenshot thread - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny)
+--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 07-09-16 12:25

Widoczność w nowym starym projekcie. smiles
Przenoszę do XP ze względu na wygodę.

Bez lampki i z lampką.
[Obrazek: t27qdVF.png]

RE: Screenshot thread - Dragon Kamillo - 07-09-16 16:15

Bez lampki więcej widać niż z lampką. XD

RE: Screenshot thread - Amelanduil - 07-09-16 22:40

(07-09-16 16:15)Dragon Kamillo napisał(a):  Bez lampki więcej widać niż z lampką. XD
Jakkolwiek abstrakcyjnie by zdanie DK nie brzmiało, coś w tym jest... lampka ma bardziej zamgloną widoczność :I

RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 08-09-16 00:58

Zamgloną? smiles To prawda. Pole widzenia większe.

RE: Screenshot thread - Kangero - 08-09-16 09:20

(08-09-16 00:58)Yoroiookami napisał(a):  Zamgloną? smiles To prawda. Pole widzenia większe.

Jeśli mogę to dorzucę swoje cztery grosze, smiles
bez lampki - pole widzenia może zostać ZMNIEJSZONE prawie do zera. I im dłużej siedzimy w ciemności, wtedy płynnie zasięg wzroku powinien zwiększyć się do takiego jak na obrazku z lampką(oczywiście, powinien cały czas być taki zamglony, niewyraźny)
Z lampką - pole widzenia powinno być takie samo jak na obrazku bez lampki i powinno być znacznie wyraźniejsze. I powinno być tak, że lampka wydaje dość jasne światło, a poza jego okręgiem zrobić natychmiastowe(!) przejście w ciemność(a jak nie to przynajmniej znaaacznie szybsze).

-Dlaczego?

Mówiąc lampka w takiej scenerii, myślę o jakiejś lampie naftowej, a ktoś kto się tym bawił wie, że świecąc pod nogi nie wiele ona daje, a z kolei jak trzymamy ją wysoko, owszem, coś obok siebie widzimy, ale wzrok adaptuje się nam do światła, przez co, nie widzimy absolutnie nic poza okręgiem światła(a sam okrąg też wielki nie jest :-/.

Z kolei, gdy jesteśmy w absolutnej ciemności i od dłuższego czasu nie dostaliśmy żadnych światłem po oczach wtedy nasz wzrok adaptuje się do ciemności(co prawda widać głównie kontury, a nie szczegóły[np. widzimy książkę, ale jej nie przeczytamy]). No i po dłuższym czasie, widać na prawdę sporą odległość.

Mam nadzieję, że pomogłem mrgreen

RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 08-09-16 13:25

Pomogłeś. smiles Fajne spostrzeżenia. Coś pokombinuję.

RE: Screenshot thread - Yoroiookami - 20-09-16 20:06

Trochę pozmieniałem według recepty od lekarza. (Dziękuję wam. :lol2:)
Mam nadzieję, że takie 'mroczki' przy używaniu lampy są w porządku. smiles

Żeby nie było wątpliwości - Wzrok to statystyka, która zależy od postaci, sprzętu i mapy na której jesteśmy.
Wzrok ma większy wpływ na widzenie bez lampki niż na widzenie z lampką. Stąd takie podobieństwo przy Wzroku = 10.

[Obrazek: uj0rq3U.png]
http://i.imgur.com/uj0rq3U.png

RE: Screenshot thread - Dragon Kamillo - 29-09-16 13:30

Jest na pewno fajniej.
Obrzeża światła z lampy wyglądają na prawdę świetnie, problem taki że z lampą środek jest tak jasny, że znowu chyba wolałbym chodzić bez niej, no przy 10 to już na pewno.