[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y)
+--- Wątek: [VX / VXAce] Elementy Tilesetów by Ayene (/Thread-VX-VXAce-Elementy-Tileset%C3%B3w-by-Ayene)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - tracersgta - 30-06-13 18:58

Osiągnęłaś lepszy efekt niż w tej RPG Maker'owej animacji :)

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 30-06-13 19:27

Jak napisałem, wrzucam mój rzut z góry:
[Obrazek: tumblr_mp7uepeOxi1syo4m6o1_400.png]

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Leoś - 30-06-13 20:33

Ten autotile wygląda na dywan, nie wykładzinę. Nie łapię czemu zamieszczasz tutaj swoje mapy. Przecież masz od tego temat.

Animację można opóźnić i będzie wyglądała na spokojniejszą. Ogólnie dobrze wygląda.

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 01-07-13 10:54

Ok, dzięki wszystkim za opinie. Następnym razem postaram się zrobić łagodniejszą animację.

Tym razem coś stabilnego... wieża strażnicza smiles

[Obrazek: aye_tower.png]

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - tracersgta - 01-07-13 10:58

Może zrobisz coś do więzienia, celi. Akurat by mi się przydało... :roll:

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 08-07-13 08:27

Ayene wiesz gdzie można zdobyć tileset piekła?

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 08-07-13 09:00

GmenGul w rtp rpg makera xp jest jaskinia z lawą i jakiś zły zamek - może posklejasz, przerobisz i się nada.
Strażnica fajna, tylko dach z lekka skopany, z tyłu tez powinny być poucinane dachówki i dodane gąsiory. Szkoda że nie da się pochodzić po balkoniku, ale to nic.
Rzut z góry podoba mi się, fajnie to wygląda, tylko teraz skąd do tego brać charsety?
Fontanna, a raczej sama woda - ona powinna mieć tylko malutkie poruszanie przy krawędziach, popatrz jeszcze na rtp rpg makera xp tam masz podobną fontannę - może coś podpatrzysz z niej (znajduje się ona w charactersach).

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Pan Cube - 08-07-13 10:08

A o które chodzi ci?
Powiedz numer tileseta.
Bez tego nie wiem gdzie to jest...

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Ayene - 08-07-13 10:20

@DK, widzisz, nadal nie łapiesz różnicy w nachyleniach dachu. Jeżeli dach jest spadzisty i wystarczająco wysoko, to jego tyłu widać nie będzie. Jeśli jest o niewielkim kącie nachylenia, to wiadomo, że dachówki z tyłu widoczne już być powinny. Jak widać ta wieżyczka jest wąska i wysoka.

Rzut z góry to raczej do celów tworzenia mapy lokacji, ale pomyślę również nad charami.

Co do fontanny.. popróbuję.

/ Edit
@GmenGul, do jasnej... to nie jest temat z pomocą. Chcesz o coś zapytać DK, to pisz do niego na PW.

RE: Elementy Tilesetów by Ayene - Dragon Kamillo - 08-07-13 22:45

Nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Skoro z przodu dachówki na zejściach są poucinane, a z tyłu nie to wygląda tak jakby z tyłu nie było dachu tylko szczyt. Można więc narysować poucinane dachówki i dorysować gąsiory - bo one (przynajmniej w połowie) będą widoczne, nie chodzi tu o dorysowanie dachu z tyłu.

Masz zresztą rozrysowane jak, wychodzi że do poprawienia został jeszcze kąt nachylenia dachu bocznego (szara pogrubiona kreska) - wtedy to o czym pisałem wcześniej ładnie wyjdzie.

[Obrazek: b5fu.png]