Minecraft - Co o nim myślicie? - Wersja do druku
Ultima Forum
Minecraft - Co o nim myślicie? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: Minecraft - Co o nim myślicie? (/Thread-Minecraft-Co-o-nim-my%C5%9Blicie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - BeVoo - 19-04-14 17:31

(18-04-14 12:00)BlackSunPL napisał(a):  Nie lubię Minecrafta. Straciłem przez niego 2 lata życia. Byłem tak uzależniony że jak widziałem
czarny telefon to krzyczałem że jest z obsydianu. Albo jak ktoś miał na sobie niebieską koszulkę to pytałem go gdzie znalazł diamenty na nią. Ale w końcu (na szczęście) gra zaczęła mi się potwornie nudzić. Przestałem w niego grać godzinami. Potem tylko na jakiś czas grać na
serwerach wojny gildii. Aż w końcu usunąłem to g***o z kompa. Można grać Minecrafta ale nie za długo. Znam ludzi którzy są tak uzależnieni... Nie wychodzą z domu, ich komputer się muli
od miliarda modów itd.

A ci który szukają prawdziwego survivalu to polecam: Don't Starve, 7 Days To Die i Stranded 2.
+1

Jest tyyle gier do przejścia, a ludzie maniakalnie grają w MC. Jasne, również uwielbiam survivalowe gry, ale na całe szczęście Minecraft dość szybko mi się znudził. Co prawda to było dawno temu i od tego czasu trochę się pozmieniało w świecie MC, ale nie mam zamiaru wracać.
Przy okazji: przechodzę trylogię Gorky :ok:

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - BeVoo - 28-04-14 06:57

W Minecraftcie stworzono Danię. Całą Danię. W skali 1:1

http://www.youtube.com/watch?v=6rMebJWiNUQ

http://www.polygon.com/2014/4/24/5650592/the-entire-country-of-denmark-has-been-recreated-in-minecraft

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - Rave - 28-04-14 11:04

Teraz niech jeszcze Polszę zrobią ;).

@BeVoo, ujrzymy jeszcze jakąś twoją grę? Nad twoimi grami spędziłem sporo czasu, więcej niż z innymi makerówkami.

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - BeVoo - 11-05-14 15:03

[Obrazek: Z7pBvVe.jpg]

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - Rave - 12-05-14 13:36

@up +1. Anyway, każdy głupi potrafi odpalić MCEdit i zaimportować grafikę. Gratki dla tych co zbudowali fantastyczne budowle w survivalu bez uciekania się do creative czy mcedit.

Ale i tak Blockscape i Landmark rządzą.

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - BeVoo - 13-10-14 16:04

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą:
Minecraft jak i całe Mojang zostało kupione przez Microsoft za 2,5 mld $
http://mojang.com/2014/09/yes-were-being-bought-by-microsoft/

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - takikaki012 - 13-10-14 17:10

Moje zdania na temac MC? Ok...

Mojnkraft jest grą wciągającą przez pierwsze 4 miesiące. Budujesz domek, kopiesz diaxy, walczysz z potworami itp. Zgadzam się, że minecraft jest grą pobudzającą kreaktywność, ale tylko w tych pierwszych miesiącach, potem człowiekowi sie znudzi i zacznie grać na multiplayer gdzie są same minigierki, i już gracze nic nie budują, więc poziom pobudzania kreatywnośći spada do "0". Servery survival, bez żadnych pluginów, modów, czyli warunki jak na singleplayer, tylko że masz kolegów - OK, minigierki - BEEE

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - X-Tech - 13-10-14 17:35

Rozumiem, że gra OK - niezła rozrywka tak jak w przypadku wielu innych gier, ale bez przesady. To całe dorabianie bzdurnej teorii, że gierka rozwija kreatywność doprowadza mnie do szewskiej pasji.

Że niby jaką kreatywność. Kto jest kreatywny tworzy gierki, rysuje,pisze opowiadania itd. ale litości granie w gierkę nie rozwija żadnej kreatywności. Pokaż mi dowody jak rozwija kreatywność granie w to coś. Co takiego kreatywnego zrobiły osoby, które grają w to coś oprócz tego że pograły ? Jedno wielkie nic.

Nigdy w to nie grałem, ale wiem że polega to na uciekaniu przed potworami i budowaniu sobie schronienia. Kreatywność rozwija tworzenie czegoś co ma jakąś wartość użytkową, ale litości to tylko gierka ona nic nie rozwija to tylko berek z potworami w kopanie dziur w ziemi. Pamiętam jak rmxp kiedyś wypełnione noobami, które nie potrafiły robić gier pisało że minecraft lepszy od rma w sensie - no zawsze gierka, w której grasz i nic nie musisz robić jest lepsza dla małokreatywnych ludzi, którzy nie chcą nic stworzyć, a jedynie leżeć do góry brzuchem i grać. Rm jest dla twórców, a minecraft to tylko kolejna gierka, w którą może grać każdy - tutaj nie musisz nic tworzyć tylko kopiesz się w ziemi i uciekasz przed potworami. End.

Co takiego te osoby stworzyły, które tak pisały że minecraft lepszy szukając usprawiedliwienia dla braku własnej wyboraźni i logicznego myślenia ? Jedno wielkie nic. Pograły sobie w gierkę. Co takiego wykreowały ? Jedno wielkie gówno.

Debilizm to czasem tak straszna rzecz, która kłóci się z kreatywnością wymaganą do stworzenia czy to dobrej gry w rmie czy napisania opowiadania czy stworzenia utworu muzycznego czy zrobienia przydatnych grafik do gier. Takie osoby należy cenić, bo one są twórcze.

Pogranie w durną gierkę do której dodano hasło reklamowe że rozwija kreatywność to totalna bzdura, w którą uwierzą tylko najciemniejsze masy. Nic kreatywnego nie zrobiłeś uciekając przed potworami i stawiając klocki w minecraft. Toż to po prostu szczyt głupoty. Niech przykładem na to, że minecraft zabija kreatywność jest fakt, że nooby które przynajmniej myślały o stworzeniu gry przestały tworzyć cokolwiek, ale są ludzie którzy są ambitni i tworzą gry i są matoły, które myślą że hasło reklamowe z jakiejś gry to prawda. Po prostu brak słów.

Zastanówcie się jaką wartość twórczą ma berek z potworami i kopaniem w ziemi - Zerową.
Jaki to jest więc poziom kreatywności granie w gierkę ? Zerowy. Kiedy grasz w gry nie jesteś kreatywny - jesteś kreatywny kiedy tworzysz gry.

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - takikaki012 - 13-10-14 17:59

Chodzi mi nie o survival a budowanie, jak było wyżej ktoś nawet Danie zbudował, budowle zamki posągi wszystko!

RE: Minecraft - Co o nim myślicie? - X-Tech - 13-10-14 18:20

Co z tego, że zbudował. TO nic nie zmienia. To nie pełni żadnej roli poza rolą kolejnego zapisu rozgrywki danego usera.