![]() |
[VX] Empire - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VX] Empire (/Thread-VX-Empire) |
RE: Empire - Yoroiookami - 02-04-15 12:47 Grałem w Gothica...i to dużo. Moja pierwsza myśl jak zobaczyłem projekt? ![]() ![]() Zresztą nawet jeśli, to nie widzę w tym nic złego. RE: Empire - Aruka - 02-04-15 14:50 Jeśli chodzi o kryształy to są one ściśle związane z fabułą. O klasy się nie bój, bo poza frakcjami będą również umiejętności takie jak kowalstwo, alchemia, gotowanie i wiele innych. ;) Zioła nekromantów jeszcze nie są niczym pewnym, możliwe że zamienię to na coś znacznie "egzotycznego" o czym jeszcze nie chcę mówić. :) Systemu frakcji nie zmienię, ewentualnie nazwy danych statusów. ;) Dziękuję Yoroiookami za dobre słowo oraz za zaufanie. ;) RE: Empire - Amelanduil - 02-04-15 17:25 Ludzie wy to macie problemy xD Wszędzie by się tylko Gothica doszukiwali, a gothic swoimi rozwiązaniami nie jest jakiś unikatowy i mega odstający od archetypów... RE: Empire - noruj - 02-04-15 17:28 Weźcie się, po co wymyślić coś oryginalnego, skoro można wziąć coś tak przemielonego przez branżę gier i dalej jest fajowo :D RE: Empire - ADI - 02-04-15 18:31 Jak dla mnie to podobieństw do Gothica można szukać w wielu wielu grach. Przecież w niejednej mamy do czynienia z orkami, goblinami, artefaktami, kastami etc... Bo to takie typowe dla tego typu gier. Nie mówię oczywiście że nie ma projektów które znacznie się różnią etc ale nie ma co doszukiwać się podobieństw. No bo co? Najważniejsze ażeby opowiadana historia była czymś nowym, i fajnie opowiedzianym. A jeżeli autor pisze że to nie jest klon Gothica, to trza (no dobra, ja przynajmniej wierzę) wierzyć na słowo. Jak wyda projekt, i jak gra będzie wyglądać, się okaże. Póki co czekam na kolejne info :P RE: Empire - Aruka - 02-04-15 22:02 Oto trzy screeny z przedsionka kopalni Morag-Dur należącej do Klanu. Magiczne kryształy. Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) RE: Empire - Adrapnikram - 02-04-15 22:39 Nawet spoko. A co do ciemności jest ok, ale dla mnie jest zbyt niebiesko. Po prostu nie lubię tego odcienia. Bardziej mi by pasował zielonkawo brązowy. A te blaski mogą być ale nie podoba mi się ten przy kowalu. Za duży jest. RE: Empire - Aruka - 02-04-15 22:55 Kolor niebieski wymusza na mnie obecność magicznych kryształów w kopalni. ;) Co do światła przy kowalu to uwzględnię Twoją uwagę i pomniejsze go. :) RE: Empire - ADI - 02-04-15 23:44 Ah te imiona XD Gnor, Gnar, Dognar :P. A gdzie różność? Odcień jaskini też nie bardzo mi leży, ale skoro fabularnie tak to ma wyglądać, to proszę bardzo :D Pomyśl też nad logicznym umieszczeniem świateł. Po patrz na Dognara, on coś pisze? Jak skoro tam ciemno jak d***e <<bez urazy oczywiście :P RE: Empire - Aruka - 03-04-15 00:57 Gnor i Gnar są braćmi. :) Też mi to światło tam nie pasuje, wciąż się uczę klimatycznego rozmieszczania świateł. ;) Zero urazy, uwielbiam tego typu uwagi, bo wiem na czym się skupiać a dzięki temu prace wrą! :D Pozdrawiam. :) |