![]() |
|
Screenshot thread - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread) |
RE: Screenshot thread - Venesard - 10-12-14 23:09 No to tutaj coś ode mnie :) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) RE: Screenshot thread - X-Tech - 10-12-14 23:34 Niezła kolorystyka i kontrasty w jasności. Dla mnie dobre kolory do lokacji. Oczywiście screen 1 Szczerze jednak interesują mnie gry a nie screeny, a jeśli chodzi o screeny to tylko jeśli pokazują jakieś ciekawe sytuacje, a jeśli mają pokazywać mapy to tylko w całości - wtedy są dość interesujące. RE: Screenshot thread - Venesard - 11-12-14 01:50 To jeszcze jeden, pierwsze podejście do rysowania wody: Spoiler: (Otwórz) RE: Screenshot thread - X-Tech - 11-12-14 17:43 Nic ciekawego się tu jak dla mnie nie dzieje. Gość stoi obok wody. Co do wizualnych kwestii te kwiatki i (jasne) i popierdółki rujnują efekt. Podobnie na drugim screenie z poprzedniego posta. RE: Screenshot thread - Venesard - 11-12-14 18:12 Tu się nie ma nic dziać, to tylko prezentacja mojej mapy tworzonej parallaxem ;_; RE: Screenshot thread - X-Tech - 11-12-14 18:15 Do map jest inny temat. Do screenów jest ten temat. Na screenach musi się coś dziać aby były ciekawe. A to nie mapa tylko jakiś wycinek. Wizualne rzeczy gratisowo jednak oceniłem. RE: Screenshot thread - Dragon Kamillo - 11-12-14 18:53 Dla mnie ta woda wygląda dziwnie, jakby wylana plama farby. Weź zrób takie stopniowe przejście od piasku do wody, przy brzegu powinno się jeszcze widzieć piasek pod wodą, na środku już nie - zrób takie przejście a będzie OK. RE: Screenshot thread - Dante - 14-12-14 14:17 Dla mnie zajebiście. Podłoże robiłeś w gimpie (czy innym photoshopie), pociąłeś i ustawiłeś na mapie? RE: Screenshot thread - Venesard - 14-12-14 15:12 Dokładnie tak. Wszystko w Gimpie, najwygodniej mi się w nim pracuje. Elementy też wycięte i ułożone w Gimpie, ale jako osobna warstwa, a później dodane do pliku tilesetu. RE: Screenshot thread - Dante - 14-12-14 15:47 Sam tak kiedyś robiłem i wiem, że przy tym jest sporo pracy. Pierwsze 20 mapek fajnie się robi, ale potem - to, co miało pomagać, przeszkadza. Niemniej trzymam kciuki i powodzenia :> |