![]() |
|
[VX] Kejbyl V - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VX] Kejbyl V (/Thread-VX-Kejbyl-V) |
RE: Kejbyl V - Yoroiookami - 06-09-17 20:31 Mam nadzieję, że charsety jakoś idą. Około 80% wątku głównego jest już gotowe. Dużo mi się po drodze pozmieniało. Pierwsze 10-20 minut gry to taki tutorial, także nawet zagubione owieczki sobie poradzą. Wiele zadań pobocznych jest już w grze, a większość ma niewielkie konsekwencje. Zależnie od wyborów możemy stracić broń, utknąć w więzieniu Jazza, czy zyskać nowego opcjonalnego towarzysza. Dodałem też (wbrew rozsądkowi) frakcje. Są bardzo ultimowo-gospodziarskie i każdy na pewno znajdzie dla siebie miejsce. Nie są jakoś niesamowicie rozbudowane, ale mają przynajmniej jeden czy dwa unikalne zadania poboczne i pozwalają na zdobycie ekwipunku. Wybór może też nieco zmienić zakończenie gry, ale nie będą to wielkie różnice. Są cztery grupy - Wilcze Bractwo Wilków, Inkfiizycja, Sekta Ayene a także Miłośnicy Galaretek. Każda z grup ma własny obóz, trochę po gothickowemu. :I Powoli tworzę także drzewko umiejętności. Choć to czy ostatecznie będzie przydatne i sensowne, to jeszcze zobaczymy. Tak czy inaczej coś próbuję. Oczywiście drzewko w bardzo kabelkowym stylu, z głupkowatymi opcjami jak przemiana w Wugula. Karcianka Karcianka, która jeszcze nie ma oficjalnej nazwy, jest już grywalna. Nadal muszę dorobić umiejętności stworów i efekty, więc jeszcze sporo pracy. Ale spokojnie można wygrać lub przegrać. Poniżej filmik. Mondrzy i mądrzy ludzie na pewno łatwo zrozumieją reguły gry, bo nie są one specjalnie skomplikowane. :> https://youtu.be/VZwBivKB5sU Jedna gra karciana powinna trwać od 5-10 minut. Zdecydowałem się zamienić wszystkie stworki warte 0 many na 1. Tak, żeby były bardziej przydatne. To w sumie na tyle. Mógłbym się rozpisywać, ale nie widzę sensu. <3 Dziękuję wszystkim za wsparcie. RE: Kejbyl V - AlmostNoRuby - 07-09-17 15:27 Nieźle, nieźle. Karcianka wygląda na prostą, może to będzie jedyna growa którą ogarnę A i mam nadzieję, że ten samouczek będzie pomijalny... Trochę bez ładu i składu, ale odpowiadam Czekam. RE: Kejbyl V - Yoroiookami - 08-10-17 19:20 Kabelek ma tradycyjne opóźnienie, które powoli przekształci się w lunaterowe. Oczywiście żartujem, bo gra nadal ukaże się w tym roku. Nie wiem tylko kiedy dokładnie. :I Z początku chciałem dodać drzewko umiejętności dla głupkowatego gagu, ale w końcu postanowiłem że najlepiej wykorzystać ten pomysł dając graczowi trochę więcej radochy i urozmaicenia. Jest więc już funkcjonalne dżewko, które ma przyzwoitą liczbę opcji. ![]() Większość z nich to pasywy, ale niektóre zapewniają nowe umiejętności. W drugim drzewku, część opcji można odblokować wykonując zadania od mistrzów. Na przykład mistrz drzewka od wugulstwa (na screenie jest zablokowane) wymaga od nas wykradnięcia niekompletnego bestiariusza. :L ![]() Tutaj bonusowy screenshot. W Kabelku V nagle zrobiło się dużo 'zagadek'. Mam nadzieję, że nikomu nie będzie to przeszkadzało. Nie są niemożliwe do wykonania, ale mogą zająć kilka minut. No i pozdrawiam. Nadal ciężko pracuję. <3 RE: Kejbyl V - AlmostNoRuby - 09-10-17 14:04 Popadam już w lekką paranoję. Różowy w 50% kojarzy mi się z tą serią, a gdy piszę listę zakupów to zamiast chleb piszę chlebuś :I RE: Kejbyl V - Yoroiookami - 28-10-17 19:24 (09-10-17 14:04)AlmostNoRuby napisał(a): Popadam już w lekką paranoję. Różowy w 50% kojarzy mi się z tą serią, a gdy piszę listę zakupów to zamiast chleb piszę chlebuś :IMiło mi, jesteś chyba moim największym (jedynym) fanem. A oto lista zmian w Kejbyl V od ostatniego posta: - 6 Walk z Bossami gotowa, a mam tu na myśli walki 'na mapie' jak z SaE w Kejbyl III. Każda taka walka ma nieco inną mechanikę. - Przedmioty które pomogą nam podczas walk z Bossami, takie jak Beczka Drachusia. - Ukończony wątek główny, czyli grę można spokojnie przejść od początku do końca. - Unikalne uzbrojenie zależnie od frakcji i rangi, nie żeby były tak dobrze zrobione jak np. w Gothicu. - Część zadań na dołączenie do frakcji jest gotowa. - Wszyscy 'zwykli' przeciwnicy mają szansę na wydropienie przedmiotów. - Dwie dodatkowe minigierki poza karcianką, tyle że o wiele mniej złożone. - Dialogi zależne od towarzysza są skończone, przynajmniej jeżeli chodzi o walkę. - HUD podczas walk z Bossami i w niektórych częściach gry. - Wydajność gry na poziomie dzieł Ubisoftu. Jedna z powyższych rzeczy jest kłamstwem, ale nigdy nie dowiecie się, która. :> No i ten... proszę wszystkich o cierpliwość. <3
RE: Kejbyl V - Dakla - 28-10-17 21:11 Zakładam, iż kłamstwem jest to zdanie z Ubisoftem, ale nigdy nie trafiłem żadnej liczby w totku, więc pewnie tutaj też nie trafię. RE: Kejbyl V - Tautulas - 31-10-17 21:47 Chcę w to zagrać :) RE: Kejbyl V - Yoroiookami - 04-11-17 11:57 Zgadłeś, Dakla. Gdyby ktoś chciał pomóc w testowaniu Kabelka, to proszę o wysłanie wiadomości do mojej skrzynki na forum. Niedługo powinienem mieć wersję gry zdatną do testów. Bardzo mi zależy, żeby testy nie trwały więcej niż 1-2 tygodnie. Pamiętam że miałem ochotników, ale w mojej skrzynce jest straszny bałagan i niestety zapomniałem kto. Z góry przepraszam te osoby. Przy okazji, dema raczej nie będzie. A jeżeli już to krótkie i nie związane z głównym wątkiem. Jedna czy dwie osoby wystarczą. Obiecuję miejsce w creditsach i głaskanie po głowie. Pozdruwiam. EDIT: Mam dwie osóbki. <3 RE: Kejbyl V - Yoroiookami - 24-12-17 11:44 DEMO Kable V 1.1 (46MB) https://mega.nz/#!F8k0xSxA!XPfzb1qeW1x_XnrHOZPY220hrp7MIRedeOf2ZzCky20 Pełna wersja ukaże się zapewne gdzieś na początku roku 2018. Ale wiecie jak to jest z moimi przewidywaniami. Wesołych Świąt. <3 RE: Kejbyl V - ~Nakhitto - 27-12-17 22:35 Szkoda, że się nie wyrobisz przed 2018 - no ale lepiej sobie zagrać w dokończonego Kabelka <3 Demko mi się bardzo podobało, jest pare błędów (w zakończeniu, a dokładniej w dialogu zamiast Kleo jest Kable) ale poważniejszych to nie znalazłem Czekam z niecierpliwością |