![]() |
|
Screenshot thread - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread) |
RE: Screenshot thread - Venesard - 12-02-15 00:02 Faktycznie, bruk troszkę z dupci wzięty. Koło ruin jeszcze ok, ale nieco dalej już nie pasuje. Niektóre drzewa rzucają cień, niektóre nie :) Mapka ładna, ale przejrzyj tileset dokładniej, bo Inq oferuje dużo większe możliwości jeśli się go dobrze pozna. RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 02:42 BUMP. Uznałem że domyślny śnieg w RMXP kompletnie nie odzwierciedla śniegu który chciałbym zobaczyć na mapie, więc dorysowałem własną grafikę "śnieżycy" i nałożyłem jako fog. Co dziwne, wygląda to całkiem naturalnie w ruchu. Oto efekt:
RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 02:45 Wygląda smerfastycznie. Śnieg super (chociaż nie wiem jak wygląda w ruchu), otoczenie niezłe, chociaż dość jednolite. Rycerz wygląda fajnie. Przyczepę się, że jedno z drzew dziwnie wchodzi na ścieżkę, śnieg powinien leżeć na moście, a woda powinna być raczej zamarznięta (chyba, że się rusza, ale coś nie widać tego) RE: Screenshot thread - mmaks00 - 13-02-15 04:37 Mi nie pasuje ten domek, te białe (pewnie ośnieżone) płytki wyglądają jak część elewacji, efektem czego jest wrażenie, że drzwi są za wysoko i okna są delikatnie za jasne względem desek budowli. RE: Screenshot thread - noruj - 13-02-15 04:46 Super mapa, masz dryg do warstwy wizualnej. Śnieg wygląda ekstra, ale fajnie by było zobaczyć go w ruchu. Drzewo ok, przecież choinki są rozłożyste, pień nie jest na ścieżce. Nic do poprawy. RE: Screenshot thread - X-Tech - 13-02-15 05:54 (13-02-15 02:42)Venesard napisał(a): BUMP. Uznałem że domyślny śnieg w RMXP kompletnie nie odzwierciedla śniegu który chciałbym zobaczyć na mapie, więc dorysowałem własną grafikę "śnieżycy" i nałożyłem jako fog. Co dziwne, wygląda to całkiem naturalnie w ruchu. Oto efekt: Nawet niezły klimat anime. Prawie jak z Animatrixa. RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 12:20 kryzz333 napisał(a):Wygląda smerfastycznie.Jednolite, to prawda, ze względu właśnie na położenie. W zamierzeniu była to chatka położona w głuszy nad jakimś potokiem. Drzewa wystają jedynie gałęzie. Śnieg na moście.. racja, przerobię to w tilesecie (chyba że by wyjść z założenia że właściciel sobie most i ścieżkę odśnieża mmaks00 napisał(a):Mi nie pasuje ten domek, te białe (pewnie ośnieżone) płytki wyglądają jak część elewacji, efektem czego jest wrażenie, że drzwi są za wysoko i okna są delikatnie za jasne względem desek budowli.Masz rację, te płytki wyglądają niefajno i psują efekt. Dorysuję coś pasującego. noruj napisał(a):Super mapa, masz dryg do warstwy wizualnej. Śnieg wygląda ekstra, ale fajnie by było zobaczyć go w ruchu. Drzewo ok, przecież choinki są rozłożyste, pień nie jest na ścieżce. Nic do poprawy.Fajnie że tak uważasz, ale mimo wszystko parę szczególików do poprawy Ogólnie podsumowując, mapę zrobiłem na kolanie w 10 minut, więc nie przyłożyłem się, miała być jedynie polem testowym do nowych elementów tilesetu i efektu śnieżycy RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 21:02 To może tak żeby zostawić trochę spam z tyłu.. Kolejny screen z Sagi. Jakieś teorie spiskowe?
RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 21:28 Jest w miarę. ok. Szkoda tylko, że tło za oknem przedstawia świat z VX Światło padające z okien powinno być subtelniejsze, mniej kanciaste (we wnętrzu przecież nie ma mroków). Promienie z okna najbardziej na prawo źle padają. Jak dla mnie łóżko skierowane w dół wchodzi w ścianę. Ogólnie domek rozplanowany dobrze. Charactersy wojowników mają inny styl rysowania włosów niż pozostałe. Czcionka mi się nie podoba. RE: Screenshot thread - ReMiAG - 13-02-15 21:41 Ta czcionka jest mało czytelna, nie mówię, że całkiem, ale trzeba się natrudzić by całość zobaczyć. Nie wiem, może to tylko ja tak mam xd |