Screenshot thread - Wersja do druku
Ultima Forum
Screenshot thread - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny)
+--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

RE: Screenshot thread - Venesard - 12-02-15 00:02

Faktycznie, bruk troszkę z dupci wzięty. Koło ruin jeszcze ok, ale nieco dalej już nie pasuje. Niektóre drzewa rzucają cień, niektóre nie :)
Mapka ładna, ale przejrzyj tileset dokładniej, bo Inq oferuje dużo większe możliwości jeśli się go dobrze pozna.

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 02:42

BUMP. Uznałem że domyślny śnieg w RMXP kompletnie nie odzwierciedla śniegu który chciałbym zobaczyć na mapie, więc dorysowałem własną grafikę "śnieżycy" i nałożyłem jako fog. Co dziwne, wygląda to całkiem naturalnie w ruchu. Oto efekt:
[Obrazek: DT8yXvH.png]

RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 02:45

Wygląda smerfastycznie.

Śnieg super (chociaż nie wiem jak wygląda w ruchu), otoczenie niezłe, chociaż dość jednolite.

Rycerz wygląda fajnie.

Przyczepę się, że jedno z drzew dziwnie wchodzi na ścieżkę, śnieg powinien leżeć na moście, a woda powinna być raczej zamarznięta (chyba, że się rusza, ale coś nie widać tego)

RE: Screenshot thread - mmaks00 - 13-02-15 04:37

Mi nie pasuje ten domek, te białe (pewnie ośnieżone) płytki wyglądają jak część elewacji, efektem czego jest wrażenie, że drzwi są za wysoko i okna są delikatnie za jasne względem desek budowli.

RE: Screenshot thread - noruj - 13-02-15 04:46

Super mapa, masz dryg do warstwy wizualnej. Śnieg wygląda ekstra, ale fajnie by było zobaczyć go w ruchu. Drzewo ok, przecież choinki są rozłożyste, pień nie jest na ścieżce. Nic do poprawy.

RE: Screenshot thread - X-Tech - 13-02-15 05:54

(13-02-15 02:42)Venesard napisał(a):  BUMP. Uznałem że domyślny śnieg w RMXP kompletnie nie odzwierciedla śniegu który chciałbym zobaczyć na mapie, więc dorysowałem własną grafikę "śnieżycy" i nałożyłem jako fog. Co dziwne, wygląda to całkiem naturalnie w ruchu. Oto efekt:
[Obrazek: DT8yXvH.png]

Nawet niezły klimat anime. Prawie jak z Animatrixa.

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 12:20

kryzz333 napisał(a):Wygląda smerfastycznie.

Śnieg super (chociaż nie wiem jak wygląda w ruchu), otoczenie niezłe, chociaż dość jednolite.

Rycerz wygląda fajnie.

Przyczepę się, że jedno z drzew dziwnie wchodzi na ścieżkę, śnieg powinien leżeć na moście, a woda powinna być raczej zamarznięta (chyba, że się rusza, ale coś nie widać tego)
Jednolite, to prawda, ze względu właśnie na położenie. W zamierzeniu była to chatka położona w głuszy nad jakimś potokiem. Drzewa wystają jedynie gałęzie. Śnieg na moście.. racja, przerobię to w tilesecie (chyba że by wyjść z założenia że właściciel sobie most i ścieżkę odśnieża biggrin)

mmaks00 napisał(a):Mi nie pasuje ten domek, te białe (pewnie ośnieżone) płytki wyglądają jak część elewacji, efektem czego jest wrażenie, że drzwi są za wysoko i okna są delikatnie za jasne względem desek budowli.
Masz rację, te płytki wyglądają niefajno i psują efekt. Dorysuję coś pasującego.

noruj napisał(a):Super mapa, masz dryg do warstwy wizualnej. Śnieg wygląda ekstra, ale fajnie by było zobaczyć go w ruchu. Drzewo ok, przecież choinki są rozłożyste, pień nie jest na ścieżce. Nic do poprawy.
Fajnie że tak uważasz, ale mimo wszystko parę szczególików do poprawy smiles Śnieg w ruchu.. Swego czasu doczekasz się w Sadze, takie klimaty będzie można napotkać wysoko w górach.

Ogólnie podsumowując, mapę zrobiłem na kolanie w 10 minut, więc nie przyłożyłem się, miała być jedynie polem testowym do nowych elementów tilesetu i efektu śnieżycy mrgreen

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 21:02

To może tak żeby zostawić trochę spam z tyłu.. Kolejny screen z Sagi. Jakieś teorie spiskowe? biggrin
[Obrazek: nLh60wG.png]

RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 21:28

Jest w miarę. ok. Szkoda tylko, że tło za oknem przedstawia świat z VX razz. Może chociaż przekoloruj.

Światło padające z okien powinno być subtelniejsze, mniej kanciaste (we wnętrzu przecież nie ma mroków). Promienie z okna najbardziej na prawo źle padają.

Jak dla mnie łóżko skierowane w dół wchodzi w ścianę.

Ogólnie domek rozplanowany dobrze.

Charactersy wojowników mają inny styl rysowania włosów niż pozostałe.

Czcionka mi się nie podoba.

RE: Screenshot thread - ReMiAG - 13-02-15 21:41

Ta czcionka jest mało czytelna, nie mówię, że całkiem, ale trzeba się natrudzić by całość zobaczyć. Nie wiem, może to tylko ja tak mam xd