![]() |
|
Pytania i Odpowiedzi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: Pytania i Odpowiedzi (/Thread-Pytania-i-Odpowiedzi) |
RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 24-08-13 09:33 :O Faktycznie, tylko tyle wystarczyło zmienić, wielkie dzięki za pomoc. RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 26-08-13 19:38 Nikt nie pisze to ja mam jeszcze jedno pytanie :) Kiedy wchodzę na pewną mapę(A jest ona spora, mianowicie 80x50) I włączam na niej ekwipunek, gra mi się crashuje. Czy to wina wielkości mapy? RE: Pytania i Odpowiedzi - Soul - 26-08-13 19:48 Odpowiedz sobie sama... Zmień wielkość mapy na 30x30 i sprawdź czy ten crash dalej występuje. RE: Pytania i Odpowiedzi - PaayJer - 26-08-13 20:19 Rzeczywiście duże mapy mogą powodować crashe na słabszych komputerach. Może być to też błąd skryptów, które masz: High Priority (nigdy nie wiadomo) oraz rozdawanie punktów (może jakiś błąd z tą rzeczą w menu, przez który występuje błąd. A i daj screena crasha. Bo jak sądze wyskakuje ci jakieś okienko, tak? RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 26-08-13 20:34 Nie rozumiem... na Pc ciągle wyświetlał mi się ten błąd. Teraz kiedy sprawdzam na laptopie, znikł o.O Zwykłe: this program has stopped working. Czyli mam nie robić większych map niż na około 30x30? RE: Pytania i Odpowiedzi - tracersgta - 26-08-13 21:28 Jaki masz sprzęt? Moze uzyj skryptu Anti-Lag. RE: Pytania i Odpowiedzi - Litherin - 31-08-13 16:11 Tak, myślę, że tak zrobię, jeszcze raz dziękuję za pomoc :) RE: Pytania i Odpowiedzi - Athanor - 18-11-13 00:42 Trochę inne pytanie: Zrobiłem zlepkę tilesetów (bodajże czterech). Ustawiałem blokowanie i tym podobne. Zablokowałem by nie można wchodzić po ścianach ale w grze testowej jak i normalnej dzieje się coś takiego: ![]() To tylko domek testowy by pokazać. Blokowanie jest "x" a i tak da się przejść. Czy ktoś wie? @edit, o dziwo jest tak (chyba) tylko z tym domem. RE: Pytania i Odpowiedzi - Rave - 18-11-13 03:58 Jaki maker? Grafiki niby z XP, ale skoro można je w VX/VXAce użyć... Jak XP to czy to twierdzówka? Pamiętam że czasem nawet przy blokowaniu dobrze ustawionym tak się działo w twierdzówce. Po podmianie biblioteki na RGSS102E.dll było OK. I wreszcie, jakich skryptów używasz? Być może jeden z twoich skryptów to zwyczajny "psuj". RE: Pytania i Odpowiedzi - Athanor - 18-11-13 14:50 (18-11-13 03:58)Rave napisał(a): Jaki maker? Grafiki niby z XP, ale skoro można je w VX/VXAce użyć... Jak XP to czy to twierdzówka? Pamiętam że czasem nawet przy blokowaniu dobrze ustawionym tak się działo w twierdzówce. Po podmianie biblioteki na RGSS102E.dll było OK. 1. XP. 2. Tfjerdzówka 3. Jak zmienić bibliotekę? 4. Skrypt na HUD, credits, zmienione menu i status. Jeśli trzeba mogę dać też mapę. |