![]() |
|
Karciankowe Perypetie Yorosia - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: Karciankowe Perypetie Yorosia (/Thread-Karciankowe-Perypetie-Yorosia) |
RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Sunshine - 08-05-14 23:47 Twój projekt karty wygląda o niebo lepiej od karciankowych pokemonów. Dobrze, że ich producent tego nie widzi, bo spaliliby się ze wstydu. Gratuluję! RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 09-05-14 17:55 (08-05-14 20:10)ReetzO napisał(a): No patrzcie państwo, a czytając temat myślałem, że pomysł porzucony. Hmm...zastanowię się co do cyfer, szczególnie jeśli innym też wyda się 'dziwne'. Co do form cielesnych i bezcielesnych, mam coś podobnego. Niektóre z postaci potrafią przemieniać się w inne, silniejsze wersje. Choćby Lartarin jest taką kartą. (08-05-14 22:15)ADI napisał(a): Łał! Dziękuję, cieszę się że wygląda ładnie. Czy to tylko ja, czy niektóre napisy mają ostre końcówki? Nie, nie mam całej mechaniki, dlatego pytam was o zdanie. (08-05-14 23:47)Sunshine napisał(a): Twój projekt karty wygląda o niebo lepiej od karciankowych pokemonów. Dobrze, że ich producent tego nie widzi, bo spaliliby się ze wstydu. Gratuluję!Dziękuję Sunshine, miło z twojej strony. Jako, że częściowo bazuję tę grę na Yu-Gi-Oh i kilku innych karciankach, planuję też dodać sztuczki i zaklęcia. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 09-05-14 19:01 Rzeczywiście "Opis zdolności bohatera itp." ma trochę ostre końcówki jakby się przypatrzyć. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 10-05-14 02:44 ![]() [ http://i60.tinypic.com/1ovwxs.jpg ] Chciałem spytać, czy lepiej, czy gorzej. Zmieniłem nieco typ tekstu. Proszę o szczerą opinię. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 10-05-14 09:45 Dla porównania zrobiłem coś takiego: Spoiler: (Otwórz) Yoroiookami jeśli nie życzysz sobie czegoś takiego, od razu usunę :) Jednak wtedy prosiłbym ciebie o zrobienie czegoś takiego ;) To na prawdę proste :) @Edit Aha i jeszcze moja opinia :P Trudno zauważyć zmianę, ale ponownie jakby się przyjrzeć to widać ją w Rasa/Klasa (albo jestem głupi i sam sobie wymyślam) Jeśli tam jest zmiana to wygląda gorzej, bo końcówka na dole tego A jest teraz małym kwadracikiem (nie wiem jak to ująć w słowach :P). @Edit2 Po raz kolejny pokażę to za pomocą porównania obrazków :P Spoiler: (Otwórz) @Edit3 To już ostatnia edycja ;p Pomiędzy niektórymi literkami lub w nich (np. A) jest po prostu... czarno. A pod takim m.in. R nie jest. :( RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Lartarin - 11-05-14 09:37 Moi jest bardzo szczęśliwa, że wziąłeś się "do roboty". Na Twoje szczęście nabrałeś weny do tworzenia, więc nie zostaniesz ukarany w imieniu księżyca RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 12-05-14 17:26 (11-05-14 09:37)Lartarin napisał(a): Moi jest bardzo szczęśliwa, że wziąłeś się "do roboty". Na Twoje szczęście nabrałeś weny do tworzenia, więc nie zostaniesz ukarany w imieniu księżyca ![]() To był pierwszy prototyp, wydawał mi się za kolorowy więc troszkę zmieniłem. ![]() Ta karta wyglądała już dużo lepiej, ale nadal czegoś mi brakowało. ![]() Kolejna wersja. ![]() I następna, z tekstem i bez efektu, ze względu na ludzi narzekających na brak balansu itp. Następna wersja była taka sama, jednak w wersji HD/HQ. Chciałem zrobić karty w większych rozmiarach. (Do pomysłu może jeszcze wrócę, ale z nowszą wersją) ![]() Dodałem dodatkowe ikonki i szczegóły i przetłumaczyłem na polski, bo stwierdziłem, że dziwnie. Przez cały czas tworzyłem, świnko. Także proszę o cierpliwość i nie grożenie mi śfiństwami. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 12-05-14 21:55 Już znamy kartę nr 1 :) Karta na prawdę ładna :) Ale czemu usunąłeś efekt? Czy to jeszcze nie jest skonczone? Nie widać też przedostatniego obrazka jakby co :o Jedyne co to myślę, że to niebieskie tło jest niepotrzebne :) RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - Yoroiookami - 12-05-14 22:18 (12-05-14 21:55)ReetzO napisał(a): Już znamy kartę nr 1 :) Wiele osób od dawna znało kartę nr. 1 Usunąłem efekt, ponieważ stwierdziłem że karta sama z siebie jest silna i nie dosyć że ma transformację, to do tego efekt. Użytkownicy podkreślili że powinienem nieco lepiej zbalansować niektóre karty. Co do niebieskiego tła, to wątpię żeby zwykle białe czy czarne tło wyglądało lepiej. RE: Karciankowe Perypetie Yorosia - ReetzO - 12-05-14 22:54 Chyba ominąłem te karty i ich działanie ;3 Co do tła, jak dla mnie takie półprzezroczyste jak na drugim obrazku jest ładne. |