Screenshot thread - Wersja do druku
Ultima Forum
Screenshot thread - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny)
+--- Wątek: Screenshot thread (/Thread-Screenshot-thread)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

RE: Screenshot thread - Avaron - 13-02-15 21:43

No racja czcionka nie czytelna :<

RE: Screenshot thread - Dr Man - 13-02-15 22:04

Chałupa jak chałupa, biedni ludzie w niej mieszkają a raczej mieszkali jeśli te ciała to zabici właściciele, bo ciut pusty. Czcionkę zmień bo jak dla mnie nieczytelna, reszta git. Najbardziej Podobają mi się promienie padające z okna, skądś je wytrzasnął że tak spytam? Możesz Podać źródło? A jak to sam zrobiłeś powiedz mi jak albo na podstawie jakiego tutorialu to zrobiłeś, oczywiście jeśli możesz, odpisz mi na prywatnej wiadomości. Z góry dzięki. :D

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 22:26

Światła niedopracowane, z tym się zgodzę, ale to tak naprawdę póki co placeholdery.
Czcionka.. cholercia, czcionka mi się właśnie podoba, a w czasie gry nie prezentuje się tak źle :< może poszukam zamiennika, ale nic nie obiecuję. Może ruszę tyłek i stworzę własną czcionkę?

Kryzz, co masz na myśli mówiąc o świecie VX? Za oknami umieściłem wycinki z tilesetu z którego korzystam tworząc tą wieś. Jak on się prezentuje, miałeś chyba okazję już zobaczyć?
Część łóżka jest zasłonięta przez ścianę. Charactersy celowo różnią się od siebie :)

RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 22:33

Wiesz co, może po prostu mi się wydaje. Tak jakoś to wygląda.

Co do czcionki, ona naprawdę jest nieczytelna.

Może znormalizowanie odstępów od liter, zaostrzenie krawędzi liter, ujednolicenie koloru by dało coś jej.

Ale i tak pozostałyby dziwne kształty.

Ja polecam jakąś klasyczną czcionkę. Może Book Antiqua? Ma bardzo normalne kształty, czytelne, ale równocześnie wygląda atrakcyjnie.

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 22:37

Dzięki za propozycję, Kryzz. Book Antiqua nie jest taka zła, sprawdziłem, choć bardziej by mi się podobała jakaś taka troszkę bardziej.. ozdobna? Wiem, mam dziwne wymagania. Kwestię czcionki jeszcze przetrawię na spokojnie.

RE: Screenshot thread - ReMiAG - 13-02-15 22:40

Ja tak od siebie polecę goodfish'a :)

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 22:48

Używałem również, może faktycznie do niego wrócę. Dzięki za propozycję :)

RE: Screenshot thread - Kryzz333 - 13-02-15 23:05

Odradzam przesadzonych czcionek. Conajwyżej do tytułów i jakichś specjalnych zastosowań.

Ale sądzę, że główna czcionka w grze powinna być przedewszystkim czytelna i miła dla oka.

W Opowieściach z Edorii ozdobną czcionką do obrazków jest Old English Script, standardową Book Antiqua.

RE: Screenshot thread - Venesard - 13-02-15 23:11

A jednak moim zdaniem niektóre czcionki mają takie cuś jak "+15 do klimatyczności", a kłują w oczy tylko na początku biggrin

RE: Screenshot thread - ReMiAG - 13-02-15 23:13

Goodfish to dla mnie bardzo dobra jak na Rpg, pierwszy raz zobaczyłem ją w try. Wrót i tak mi zostało :) Ale nie jest najlepsza :D A takie pytanko jak zrobić, aby nad naszym avatarem były te % ?