![]() |
|
[2k3] Hope [Horror/Przygodówka] - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [2k3] Hope [Horror/Przygodówka] (/Thread-2k3-Hope-Horror-Przygod%C3%B3wka) |
RE: Hope [Horror/Przygodówka] - X-Tech - 11-12-14 18:14 Wiem o perspektywie. Da się zabrać w widoku po zmianie perspektywy. W pierwszym widoku się nie dało...Czyli już wiemy o co chodzi. Dotarłem do miejsca w którym wystąpiło nieznane zjawisko z podłogą. Póki co dopadło mnie w miejscu z czołganiem. Nie było żadnego tutka jak się czołgać. Teraz muszę jeszcze raz przechodzić od miejsca w którym znalazłem przedmioot zapisu bo nie mam pojęcia jak ustawić go w jakimś miejscu na punkt zapisu - niezależnie od tego czy zapiszę czy nie po wejściu w ten przedmiot on i tak jest traktowany jako użycie....i przedmiot znika. Ogólnie gra jest co raz lepsza im dalej. Irytuję mnie lekka fajtłapowatość głównej bohaterki i jej powtarzanie, że jest w śnie, ale poza tym większość gry i tego co gada bardzo spoko. Bardzo ciekawe. Bardzo. Sama muza która wchodzi w akcji w trakcie gry też pasuje do sytuacji. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Aki Stratego - 11-12-14 21:45 Cytat:Dotarłem do miejsca w którym wystąpiło nieznane zjawisko z podłogą. Póki co dopadło mnie w miejscu z czołganiem. Nie było żadnego tutka jak się czołgać. Nie trzeba żadnego samouczka. Po prostu idziesz wolniej, resztę robi sama (pada na czworaka i się czołga). Czas w tej scenie jest tak wymierzony, ze nie możesz strącić więcej niz 3 sekund na potkniecie lub bieganie w poziomie. Cytat:Teraz muszę jeszcze raz przechodzić od miejsca w którym znalazłem przedmioot zapisu bo nie mam pojęcia jak ustawić go w jakimś miejscu na punkt zapisu - niezależnie od tego czy zapiszę czy nie po wejściu w ten przedmiot on i tak jest traktowany jako użycie....i przedmiot znika. Punkt zapisu nie jest podany w sposob oczywisty. Zapis jest wpleciony w klimat gry, wiec trzeba go odnalezc, zbadac i umiescic. Niestety ograniczenie rm sprawia, ze silnik nie ma mozliwosci sprawdzenia po wejsciu w menu zapisu, czy ten zostal dokonany czy nie, wiec znika automatycznie. Cytat:Ogólnie gra jest co raz lepsza im dalej. Irytuję mnie lekka fajtłapowatość głównej bohaterki i jej powtarzanie, że jest w śnie, ale poza tym większość gry i tego co gada bardzo spoko. Bardzo ciekawe. Bardzo. Sama muza która wchodzi w akcji w trakcie gry też pasuje do sytuacji. Kazdy odbiera to inaczej, ona to robi bo usilnie probuje sie zagluszyc niewygodne fakty i przycmic intuicje, ktora podpowiada jej coś innego. Tak jak pisalem, zadna z niej profesjonalistka, ot mloda studentka psychologi ze skrzywieniem na parapsychologie i zjawiska paranormalne. Narzekasz na filmik otwierający, ale tu masz opening z Corpse Party, gry która była w prostej linii bezpośrednią inspiracją dla hope. https://www.youtube.com/watch?v=snlADSYTyMw Podpowiem, że jesteś w 1/3 scenariusza, od tego momentu zaczyna się robić niebezpiecznie. Pojawią się nie tylko przepascie, ktore mogą cię zabić. ps. Jesli irytuje nas jakis bohater to znaczy, ze jest dobrze skonstruowany bo wywołuje w widzu/graczu jakieś emocje. Najgorsze są postacie obojętne, szare i bez wyrazu. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - X-Tech - 11-12-14 22:00 1 OK 2 Zawsze można w przedmiocie zapytać czy chcemy zapisać i jeśli to zrobimy dać ten przełącznik zapisu na on wtedy przy wyjściu byłoby sprawdzane czy zdecydowaliśmy się na ten krok w ten sposób można by sprawdzać gdzie można to zawiesić bez ryzyka że stracimy zapis ? Po tym wyjsciu automatycznie przelacznik wracalby do swojego stanu. 3 Można się z tym zgodzić co do bohaterki. Co do muzycznego filmiku nie wpasował mi się stylowo do klimatu intra po prostu i tyle. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Aki Stratego - 11-12-14 22:06 Z sejwem dobry pomysl, wprowadze go w kolejnej edycji. Taki banał, a przeoczyłem. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - X-Tech - 11-12-14 22:24 Mam nadzieję, że niedługo pojawi się kolejny scenariusz. Tymczasem gierzę dalej w to. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Pandemonium - 13-12-14 21:36 Wygląda bardzo obiecująco! Mam nadzieję, że podobnie jak Agnosco spowoduje u mnie ciary plecach :3 RE: Hope [Horror/Przygodówka] - X-Tech - 13-12-14 22:28 (13-12-14 21:36)Pandemonium napisał(a): Wygląda bardzo obiecująco! Mam nadzieję, że podobnie jak Agnosco spowoduje u mnie ciary plecach :3 Założę się, że już nic do tego komentarza się nie pojawi znając te całe tego typu "komentarze" na Ultimie, a tak jestem ciekawy opinii o gierce... RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Aki Stratego - 20-12-14 18:36 Btw, Yoroiookami nie wgrałeś czcionek, dlatego masz takie kulfony w menusach. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Yoroiookami - 20-12-14 18:55 (20-12-14 18:36)Aki Stratego napisał(a): Btw, Yoroiookami nie wgrałeś czcionek, dlatego masz takie kulfony w menusach.Dobra, wgrałem. RE: Hope [Horror/Przygodówka] - Aki Stratego - 21-12-14 23:35 Aktualizacja latki: 24.12.2014 Poniżej link do łatki 0.1d! http://www7.zippyshare.com/v/58375204/file.html Spoiler: (Otwórz) |