![]() |
|
[Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów (/Thread-Narz%C4%99dzie-Autopatcher-do-waszych-projekt%C3%B3w) |
[Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Narzew - 06-05-13 23:58 Program służący do updatowania gier (zainstalowanych na dysku). Autorem jestem ja. Funkcje : - Pozwala zaktualizować dowolny plik w projekcie - To jest osobny program - Działa na każdych danych/silniku - Łatwo możesz stworzyć nowy patch - Tylko zmodyfikowane pliki są pobierane POBIERZ! Instrukcja w środku. Działa na wszystkich danych (w screenie test działania na nie Rpg Makerowym sofcie) Domyślnie ustawiony pod RMXP, ale ustawienia można łatwo zmienić :) ![]() ![]() Pozdrawiam. Miłego używania :) RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Rave - 07-05-13 00:17 Hm... A mógłbyś zrobić wersję z GUI? RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Narzew - 07-05-13 00:21 Myślałem już o tym. Przejdę kurs Tcla i zrobię takową. RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Dragon Kamillo - 07-05-13 00:28 Dopóki nie będzie można aktualizować części pliku - zakodowanego archiwum rgssad, program jest bez sensu do używania na zablokowanych projektach - bo i tak trzeba ściągać zawsze od nowa wszystkie grafiki i dane (i muzyczki jeśli ktoś je jeszcze dopakował). RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Narzew - 07-05-13 00:33 Po co pakować do .rgssad jak i tak to można odpakować? Pomyśle o packerze dla części. Chyba mam nawet pomysł jak. RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Rave - 07-05-13 01:18 A w czym to piszesz? Jak w pythonie/rubym to do obu języków są bindingi QT. Jak w C++, to bierzesz QT Creatora i jedziesz. Tcl jest generalnie przestarzałą technologią i lepiej się wziąć za naukę jakiejś biblioteki która ma przyszłość, jak np. QT. RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Narzew - 07-05-13 01:31 W Ruby to pisze. Poczytam o Qt, Wiesz może jaki gem jest do tego i gdzie szukać helpów? RE: [Narzędzie] Autopatcher do waszych projektów - Rave - 07-05-13 02:18 Nie wiem, za bardzo się nie orientuję w Ruby (tyle tylko co by RGSS używać). Ale teraz wygooglałem i chyba interesuje Ciebie QtRuby. |