![]() |
|
[XP] Zmiana rozmiarów okna w grze - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS (/Forum-RGSS) +---- Wątek: [XP] Zmiana rozmiarów okna w grze (/Thread-XP-Zmiana-rozmiar%C3%B3w-okna-w-grze) |
Zmiana rozmiarów okna w grze - dawidpieper - 22-01-14 17:16 Krótki opis: Niedawno skończyłem temat rozmiarów okien w kursie RGSS i natchnęło mnie by napisać ten skrypt. Wiele osób nie jest zadowolonych z tego, że rozmiary okna w RGSS to tylko 640/480 PX. Możemy to zmienić. Dziwi mnie, że wcześniej tu takiego skryptu nie było. Autor: Dawid Pieper (pajper) Skrypt: Spoiler: (Otwórz) 1. Wklej skrypt nad main 2. Skrypt nadpisuje definicję initializacji Window_Base - inne skrypty edytujące okienka mogą z nim nie działać Gdyby coś nie działało, chętnie pomogę lub poprawię skrypt. RE: Zmiana rozmiarów okna w grze - ADI - 23-01-14 11:53 Nie będzie to przypadkiem "rozmazywać" ekranu? Czy będzie działać poprawnie z czymś takim: Kod: if $shown == nil RE: Zmiana rozmiarów okna w grze - dawidpieper - 24-01-14 12:57 Ze skryptem na pełen ekran działą, sam to wcześniej sprawdzałem. Pozdrawiam Pajper RE: Zmiana rozmiarów okna w grze - ADI - 24-01-14 12:59 Na chwilę obecną, tylko tyle chciałem wiedzieć :P Skrypcik dość przydatny i z pewnością użyję... Pozdrawiam |