![]() |
|
[XP / VX / VXAce] Który maker - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP / VX / VXAce] Który maker (/Thread-XP-VX-VXAce-Kt%C3%B3ry-maker) Strony: 1 2 |
Który maker - Death - 11-02-14 18:09 Witajcie! Jeśli zły dział wybrałem to przepraszam. RE: Który maker - Hubertov - 11-02-14 18:39 Zdecydowanie VXAce. Za XP się nie bierz :P RE: Który maker - Death - 11-02-14 18:41 Ale czemu? RE: Który maker - Ermi - 11-02-14 18:43 Ja pracuje na XP. To tak naprawdę nie ma który jest lepszy itp. To zależy od gustu. Popracuj trochę na jednym, trochę na drugim i sam zdecyduj, który ci bardziej odpowiada. 80% szans na to, że zostaniesz przy tym, na którym zacząłeś, w sensie testowałeś go pierwszego. RE: Który maker - Negatin - 11-02-14 18:50 Ja polecam XP :) pracowałem ponad miesiąc przy VX ale jakoś mi tak nie podszedł pod gust :D Mogę ci przesłać bardzo dobry poradnik do XP jak jesteś zainteresowany to napisz na mój e-mail: hasunetogames@gmail.com RE: Który maker - Death - 11-02-14 19:07 To może zrobię tak. Wykonam grę w VXA i w XP a potem ocenicie, która lepiej wyszła ;) RE: Który maker - Zvarr - 11-02-14 19:13 Jak uważasz, Death. Ja jednak polecam Ci XP'ka. Powód? Przede wszystkim oprawa graficzna i ogrom resourcesów w internecie. Jakkolwiek XP uchodzi to VX już całkiem jest dla mnie makerem mangi, itp. której nie znoszę. Decyzję jednak podejmij Ty. Narka i pozdrowienia :) RE: Który maker - Gorn5 - 11-02-14 20:07 Tak jak powiedział Ermi. Wszystko zależy od gustu. Oczywiście VX Ace jest łatwiejszy dla poczatkujacych, więc polecam ci go. XP - owszem ma ładne grafiki, ale lepiej zacznij VX Ace... RE: Który maker - Soul - 11-02-14 22:57 VX Ace ma wielką ilość skryptów w necie, no ale przecież nie o to najbardziej chodzi :) Jeżeli chcesz zrobić wesoły jRPG to VX Ace się do tego świetnie nadaje, natomiast grę z innym klimatem będzie trudno zrobić. W przypadku cięższych klimatów gra będzie lepiej wyglądać na XP (chyba, że użyjesz tylko customowych grafik). Oczywiście są wyjątki takie jak ArkanA czy Kruk. RE: Który maker - helio108 - 11-02-14 23:15 @Death, widać że jesteś nowy w makerze Ale idąc za ideologią tłumu… Ja zaczynałem na XP’ku i tobie też to radzę [przynajmniej nie zrobisz sufitościan VX jest łatwy w obsłudze, VXA ma wiele opcji a XP ma lagi. |