[VX] Opowieści z Asgun - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Opowieści z Asgun - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier)
+--- Wątek: [VX] Opowieści z Asgun (/Thread-VX-Opowie%C5%9Bci-z-Asgun)

Opowieści z Asgun - noruj - 07-05-13 19:05

OPOWIEŚCI Z ASGUN

Gatunek: JRPG
Czas przejścia: Do 5h

Fabuła:
Aston dawno stracił już nadzieję na to, że jeszcze chociaż raz spotka matkę. Gdy był małym chłopcem, ta wysłała go do jego dziadka zamieszkującego odległy tereny Asgun. W jego pamięci to wspomnienie wbiło się najmocniej. Moment, kiedy się z nim żegnała, a on wraz z wynajętym Poszukiwaczem ruszył w długą podroż. Aston nie znał powodu tej decyzji, więc tym bardziej czuł się zagubiony. Zdziwił się, kiedy jego matka kilkanaście lat później wysyła do niego list z prośbą o spotkanie w pobliskim mieście Senos. Bohater natychmiast rusza w podróż z wielką nadzieją na odzyskanie weny pisarskiej i spotkania matki. Przez chwilę towarzyszy mu Slater, tajemniczy podróżnik i doręczyciel listu. Jaki związek mają z tym tajemnicze zakony Estasa i Burguna. Co kryje tak naprawdę świat Asgun?

[Obrazek: witom1.png]
[Obrazek: witom2.png]
[Obrazek: 9281531.jpg]

Pobierz:
https://www.box.com/s/xnjgj3zluiszehbyq81p

Ciekawostki:
- http://www.youtube.com/watch?v=txyRAndwyvg seria let's play autorstwa Powka44.

RE: Opowieści z Asgun - NatsuDragneel - 24-05-13 19:36

Pobierałem to już kiedyś ze starej ultimy, ale żeby nie było, że brak komentów do tej gry to skrobnę coś na szybko.
Fabularnie - spoko, choć ciut sztampowo. Warstwa fabularna ogólnie była na poziomie, lecz bez szału - nienaciągana, spokojna, jrpgowa fabuła. W sam raz. Z grafiki nie ma co tu oceniać - głównie RTP, chociaż bardzo dobrze wykorzystane i nie przeszkadzało to w niczym. Szybko można ją przejść, ale jak ktoś niezbyt ogarnia, czas drastycznie się zwiększa ;P. Ogółem oceniam na 7/10, ponieważ (co najważniejsze) grało się bardzo przyjemnie. Fajnie, że robisz kontynuację, btw.

RE: Opowieści z Asgun - Adrapnikram - 20-01-15 15:14

Kolejna gra Noruja, która mi się spodobała.
Tym razem największą sympatią darzę zagadki i fabułę. Walki nie ściągnęły mnie zbytnio, z powodu małej ilości umiejętnosści i dość niskiej trudności. Występowało też coś czego najbardziej nie lubię. Chcesz przejść wyeksp (jak śmiesznie wygląda to słowi) się i przejdź dalej. Przez taki sposób walk porzuciłem dużo projektów. Przy tym jednak zostałem. Ze względu na to że za wszelką cenę chciałem spotkać się z matką. Grafiki to dobrze wykorzystane rtp i chyba nic więcej. Muzyka jest dobrze dobrana jadnak gdybym usłyszał jakiś utwór z tej gry to raczej bym nie skojarzył gdzie to słyszałem. Postacie mają charakter, ale nie podobał mi się Aston jako klasyczny bohater. Jak dla mnie 7,5/10. Jeśli ktoś nie grał niech zasysa i zobaczy co to znaczy zrobić jrpg w RM.

RE: Opowieści z Asgun - X-Tech - 20-01-15 15:27

Pamiętam, że gierka jest zrobiona przyzwoicie jak na klimaty jrpg. Nie dorównuje takim gigantom jak Legion Saga 2 czy Czasoprzestrzeń 3, ale da radę. Dialogi nawet były przemyślane tak jak postaci. Rozgrywka też dawała radę.