![]() |
|
[VX] Minecraft tileset i iconset. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Minecraft tileset i iconset. (/Thread-VX-Minecraft-tileset-i-iconset) Strony: 1 2 |
Minecraft tileset i iconset. - Megaeloelo - 24-02-14 17:41 Potrzebuję icon set i tile set'y z minecraft'a do mojej gry survival RE: Minecraft tileset i iconset. - Negatin - 24-02-14 18:53 Czy to tak ciężko posklejać textury np. w paint? RE: Minecraft tileset i iconset. - X-Tech - 24-02-14 19:14 JEŚLI istnieje coś takiego to też poproszę, bo mam pewien plan. RE: Minecraft tileset i iconset. - Soul - 24-02-14 22:05 Spoiler: (Otwórz) Edit: A jednak jeszcze przekolorować, bo niektóre tekstury były kolorowane bezpośrednio z poziomu gry. RE: Minecraft tileset i iconset. - ADI - 24-02-14 22:18 Posklejać i powiększyć bo nie pasuje - sprawdzałem przed chwilą :D Jak coś to mogę je posklejać bo mi też bd potrzebne ale to dopiero jutro XD I pytanie, czy są potrzebne wszystkie? RE: Minecraft tileset i iconset. - Megaeloelo - 25-02-14 15:14 Potrzebuję wszystkich . Próbowałem z plików minecraft'a , ale była zła rozdzielczość . PS : Najlepiej by było gdy tileset był też w wersji iconset do icon bloczków do budowania . Pisałem na tablecie RE: Minecraft tileset i iconset. - Negatin - 25-02-14 17:29 Rozdzielczość musi być 32x32 czy 24x24 to wtedy niech będzie zrobię ci to bo mam dobry humor xD P.S: Jak chcesz stworzyć system budowania w RPG Makerze RE: Minecraft tileset i iconset. - Megaeloelo - 25-02-14 17:34 Znam taki jeden trick , który wymyśliłem kiedy bawiłem się rpg makerem vx. PS : Ale pełno z tym roboty i ten trick jest bez skryptów. RE: Minecraft tileset i iconset. - Rave - 25-02-14 20:45 To se powiększ x2 w paincie. RE: Minecraft tileset i iconset. - ADI - 26-02-14 10:00 @Rave: Rozmaże. tak samo w innych edytorach - nie uzyskasz ładnego powiększenia. @Negatin: Siatka musi być 32x32 XD @Megeloelo: Tak jak pisałem dziś się z tym pobawię - bo miałem trochę roboty ze szkoły. |