![]() |
|
[XP / VX / VXAce] Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [XP / VX / VXAce] Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) (/Thread-XP-VX-VXAce-Pot%C4%99%C5%BCna-paczka-charset%C3%B3w-Szablony-Templates) |
Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - czomber4 - 26-02-14 20:51 Kolejna wstawka z pierwszej serii Mega Pack. Tym razem mam dla was wielką pake różnego rodzaju szablonów pomocnych podczas tworzenia własnych charactersetów - postaci. Mam nadzieje, że zachęci to niektórych do spróbowania sił w pixel art'cie. http://rpgmaker.eu/templates-mega-pack-vol-1/ RE: Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Pan Cube - 21-03-14 12:20 Nie chcę nic mówić, ale te grafiki są tylko do XP, gdyż te grafiki są animacjami 4x4, a VX i VX ace mają 4x3, bo one już nie używają animacji poczwórnej dla jednej pozycji. Mi nic tu się nie przyda, bo nie mam XP. RE: Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Athanor - 21-03-14 12:44 (21-03-14 12:20)Pan Cube napisał(a): Nie chcę nic mówić, ale te grafiki są tylko do XP, gdyż te grafiki są animacjami 4x4, a VX i VX ace mają 4x3, bo one już nie używają animacji poczwórnej dla jednej pozycji. Mi nic tu się nie przyda, bo nie mam XP.5 minut w GIMPie i masz dla VX lub Ace. Jak chcesz mogę któryś ci z nich przerobić. RE: Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Pan Cube - 21-03-14 13:02 (21-03-14 12:44)Athanor napisał(a): 5 minut w GIMPie i masz dla VX lub Ace. Nie musisz przerabiać. Może i da się przerobić na VX lub VX Ace, ale i tak grafiki są do XP pod względem grafik, VX i VX Ace są inne, nie są takie wypikselowane. RE: Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Athanor - 21-03-14 16:48 (21-03-14 13:02)Pan Cube napisał(a): Nie musisz przerabiać. Może i da się przerobić na VX lub VX Ace, ale i tak grafiki są do XP pod względem grafik, VX i VX Ace są inne, nie są takie wypikselowane.To też jest prawda, ja nie urzęduje w VX i nie wiem. Jednak grafika nie jest najważniejsza przecież, kilka z nich na pewno pasuje do tego klimatu, wymaga to tylko odpowiedniego podejścia. RE: Potężna paczka charsetów (Szablony, Templates) - Jochym - 23-03-14 11:59 Fajnie by było jak by autor tematu nie wyzyskiwał ludzi, i kazał im pobierać z normalnego hostingu, a nie jakiegoś krzak-hosta SMS. |