![]() |
|
Czemu opcja pomógł została usunięta? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Ultima (/Forum-Ultima) +--- Dział: Forum (/Forum-Forum) +--- Wątek: Czemu opcja pomógł została usunięta? (/Thread-Czemu-opcja-pom%C3%B3g%C5%82-zosta%C5%82a-usuni%C4%99ta) Strony: 1 2 |
Czemu opcja pomógł została usunięta? - Megaeloelo - 28-02-14 11:49 Tak jak w temacie. RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - Adrapnikram - 28-02-14 12:42 Nie wiem dlaczego, ale jestem temu przeciw. Z jednej strony to dobrze bo więcej pytań-spamów zostaje odsyłanych do odpowiednich tematów Z drugiej, pytania początkujących "co zrobić..." dostają odpowiedź "użyć mózgu" Mniej dostaje się odpowiedzi od doświadczonych graczów, a mniej od n00bów którzy chcą sobie nabić posty. Dodatkowa motywacja w systemie "pomógł" jak nazwa wskazuje pomaga. RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - Crashykk - 28-02-14 20:03 Funkcja "pomogl" byla niepotrzebna. To wlasnie wtedy jak to nazwales "n00by" nie znajac sie na temacie odpowiadaly w kazdym, aby dostac kilka punktow. RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - X-Tech - 28-02-14 23:10 Funkcja pomógł była OK. Pokazuje skłonność userów do pomocy. Właśnie sam miałem zaproponować coś takiego na tej stronie XD Nie wiem co się dzieje, ale jak dla mnie właśnie od tego jest pomoc, aby pomóc początkującym. Zaawansowany user sam rozwiązuje swoje problemy w większości wypadków. XD RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - Crashykk - 01-03-14 01:57 Cytat:Nie wiem co się dzieje, ale jak dla mnie właśnie od tego jest pomoc, aby pomóc początkującym.Chyba nie zrozumiałeś tego, o czym pisaliśmy, a przynajmniej ja. Sama funkcja nie była zła, ale za to chęć za wszelką cenę zdobycia punktów już tak. Początkujący nieznający się na temacie często dodawali posty, które nie były rozwiązaniem i bulwersowali się, iż nie otrzymali "pomógł". Poza tym moim zdaniem jest to zbędne. Jeżeli ktoś chce kogoś wesprzeć, to zrobi niezależnie od tego czy owa funkcja jest zainstalowana na forum, czy też nie. RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - X-Tech - 01-03-14 02:05 Od tego, by nie pisało się głupot w tej kwestii powinna być moderacja, a nie usunięcie punktów pomocy, ale zaraz z moderatorów trzeba by dobrać ekspertów od rma, a więc odpada, bo tacy robią gry, a nie pilnują postów, a reszta sie nie nada xd Dobra niech wam będzie. Nie zmienia to faktu, że sensu w tym niewiele XD RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - ADI - 06-03-14 13:27 Temat jakby nie patrzeć już wiele razy omawiany. I powtórzę to co już i tak było powiedziane. Opcja "Pomógł" była ok, bo wtedy wiadomo było kto naprawde pomaga, a te rangi co teraz są także nie przeszkadzają iż pokazują aktywność userów. Owszem wielu chciało zdobyć jak najwięcej "pomógł", ale przy odpowiedziach typu : "Sam nie potrafisz?" wiadomo że nikt nie dostanie, bo to w żaden sposób nie pomaga. Dziękuję bardzo :P RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - Gorn5 - 06-03-14 13:33 Nie byłem na starej ultimie, ale ją często odwiedzałem. Sądzę, że ta opcja powinna być nadal. Nie będę powtarzał, tego samego co inni, tylko powiem, jedno: Cytat:Od tego, by nie pisało się głupot w tej kwestii powinna być moderacja, a nie usunięcie punktów pomocy Dokładnie. Od tego jest moderacja. Przecież mamy Avare :D W pewnej kwestii rację ma też CrasheR: Cytat:Poza tym moim zdaniem jest to zbędne. Jeżeli ktoś chce kogoś wesprzeć, to zrobi niezależnie od tego czy owa funkcja jest zainstalowana na forum, czy też nie. Jak widać jesteśmy w sytuacji 50/50. To znaczy, że Administracja powinna się wypowiedzieć na ten temat. To tyle z mojej strony :) RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - X-Tech - 06-03-14 15:27 Wystarczy dorobić, aby do punktów pomocy dodawało się informacje, za który post udzielono pomocy. Resztą zajmie się ogarnięty w rmie człowiek, który wystarczy, że wejdzie na czyjeś konto i zgłosi głupotę adminowi. Proste. Wystarczy, że ludzie czasem zajrzą , aby zobaczyć kto za co ma punkty. Bardzo dobra sytuacja. Myślę, że ciekawość utrzyma poziom. Technicznie: Wystarczy dodać znaczek + przy poście, za który ma być podzięka. Ten plus to przyznanie punktów za niego i odnotowanie jego adresu. Potem to trafia na liste w profilu, którą można zobaczyć. To jest proste do zrobienia. Nic lepiej nie utrzyma poziomu rmowego niż wszyscy użytkownicy. RE: Czemu opcja pomógł została usunięta? - ADI - 06-03-14 21:31 Także jestem za |