![]() |
|
[XP] Agnosco - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [XP] Agnosco (/Thread-XP-Agnosco) Strony: 1 2 |
Agnosco - noruj - 10-05-13 13:29 AGNOSCO Fabuła: Nieco chaotycznie, ale poniższy tekst opowiada o szarym mężczyźnie w średnim wieku i jego przyjacielu - Jacku, który na skutek śmierci syna doprowadza się do szaleństwa i w skutek tych wydarzeń również sobie odbiera życie. Mike ma ma czterdzieści lat, jest poukładanym człowiek. Pracuje w warsztacie samochodowym, żyje sam, nie ma żadnej rodziny, ale jest człowiek spokojnym i bezkonfliktowym. Jedynym przyjacielem Mike'a był Jack. Mężczyźni pracowali razem w warsztacie. Jack miał żonę i syna, który tragicznie zmarł w wypadku. Od tamtej chwili nigdy nie był taki jak zawsze, a był to dopiero czubek góry lodowej. Jego stan się pogarszał, wpadł w depresję i alkoholizm. Jego żona - Mary, oczywiście starała mu się pomóc, ale mężczyzna każdą próbę pomocy odbierał jako atak. Ten stan trwał kilka lat, do momentu kiedy żona odeszła od niego. Głęboko w sercu miała nadzieję, że to pomoże jej mężowi "otrzeźwieć". Mike'owi się wydawało, że nie mogła znieść życia z Jackiem. Była jedyną mu bliską osobą, a mimo to odeszła od niego. Przez rok Mike nie widział co słychać u Jacka. Tymczasem jego stan coraz bardziej się pogarszał. Jack nie chciał rozmawiać z nikim, nawet ze starym przyjacielem. Mike zdecydował się zaproponować przyjacielowi, żeby udał się do specjalisty. Na to jego niegdyś najlepszy przyjaciel wpadł w furię i rzucił się na niego okładając go pięściami. Widocznie nie mógł pogodzić się ze swoim stanem - Tak pomyślał Mike. Jack trafił do szpitala psychiatrycznego, gdzie spędził kilka lat. Niedługo później znaleziono jego ciało powieszone w piwnicy. Mike nie mógł się pogodzić z tym co stało się przyjacielowi. Fakt, że stracił jedynego syna, jedną osobę, na której naprawdę mu zależało doprowadziło go do śmierci. Od tego czasu minęło kilka lat, ale Mike wciąż o tym myśli. Codziennie w swoich koszmarach widzi ciało przyjaciela powieszone w piwnicy. Mechanika: Agnosco to nietypowa gra przygodowka, w której cały gameplay jest oparty na zdjęciach. Sterujemy postacią przez myszkę badając interesujące nas przedmioty i poruszając się po lokacjach. Gra jest w dużej mierze skoncentrowana na zagadkach. ![]() ![]() ![]() Pobierz: http://www.mediafire.com/?u9lp5ik7bfkk7lt http://hotfile.com/dl/131141040/d5f3c25/Agnosco.exe.html RE: Agnosco - Draken - 10-05-13 14:23 Osz ty! Nareszcie jakaś gra w moim klimacie RE: Agnosco - Maker Owiec - 11-05-13 18:01 Grałem,nie martw się,nie będzie trupa (ale by było ciekawie,gdyby był). I porada:ścisz głośniki gdy zap alisz latarkę w ciemnym pmieszczeniu bo wtedy taka muza głośna leci :-) RE: Agnosco - Veyhorn - 12-05-13 17:00 Fajna gra,polubiłem tą grę,ale szkoda że bez żadnej wali... RE: Agnosco - X-Tech - 12-05-13 17:12 Noruj to jest wersja z naprawionym bugiem z kluczami/drzwiami ? RE: Agnosco - SaE - 12-05-13 18:46 Poza nagranym głosem i autorskimi zdjęciami, gra dla mnie nie przedstawia wartości artystycznych. Kilka szumów w tle jest mało powalające. Trochę niewiele, by zrobić grę w dobrym, trzymającym w napięciu klimacie. Do tego ciągłe buczenie jest okropnie irytujące. Zawsze śmieszyły mnie włączone, skrzeczące telewizory, które każdy głupi po wejściu do pokoju by wyłączył. Nawet wyciągnął wtyczkę z kontaktu. Szkoda że Mike jest mało rozgarnięty. Denerwowało mnie też to, że części z interakcją nie były widocznie, przez co po podejściu do ściany czy kredensu trzeba było wszystko wokół oklikiwać albo latać mychą, czy nie zmieni koloru. O 'samozakluczających' się drzwiach już wspomnieli. Chyba że to nadgorliwość Mike'a. Zarys fabularny był na tyle obiecujący, że zagrałam. Nie żałuję, choć gra nie powala. Po wyeliminowaniu błędów może stać się mniej denerwująca, ale co z samą fabułą... to już pozostawiam ocenie innych. Pozdro. RE: Agnosco - noruj - 12-05-13 19:18 To wybornie, bo artystą nie jestem i nigdy nie miałem zamiaru nim być x] Troche przespałaś, mało kto to już oceni bo lwia część forum dawno już to zrobiła na starym forumie. RE: Agnosco - SaE - 12-05-13 19:56 Przykre że wartość artystyczną utożsamiasz tylko z twórczością artysty. Wąskie horyzonty myślowe. Zabawne że wprowadziłeś nową niepisaną zasadę oceniania gry w ustalonym terminie. Czyli co (?) dozwolone w miesiąc / dwa po premierze? Skoro tak, nie było sensu wrzucania tematu na "forumie", ogranicz się do portalu (ostatnio co raz bardziej modne) o swojej nieartystycznej twórczości. Nie zapomnij tylko wstawić czasowy ogranicznik komentarzy. Daj jakiś napis typu "spóźniony / przespałeś" etc... RE: Agnosco - Maker Owiec - 16-05-13 14:52 Noruj...trochę dziwne pytanie,ale...nie zrozumiałem zakończenia. O co w tym chodzi? RE: Agnosco - Yoroiookami - 16-05-13 15:04 Norujku, możesz wrzucić grę na jeszcze jeden hosting, tak jak jest w zasadach? Właśnie pobieram, potem zedytuję i dodam własne zdanie. |