![]() |
|
[VXAce] Skrypt na odbicia w wodzie - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Skrypt na odbicia w wodzie (/Thread-VXAce-Skrypt-na-odbicia-w-wodzie) |
Skrypt na odbicia w wodzie - Rave - 10-05-13 15:51 Taki duperelek, ale by upiększył grę. Ma ktoś skrypt na to? Wiem że były takowe do XP (do VX chyba też, ale nie jestem pewny), a co do Ace... Znalazłem skrypt TDS-a, ale nie spełnia on moich wymagań. Nie lubi się z opcją Barwa Ekranu (zwróćcie uwagę, że odbicie jest jaśniejsze niż powinno), nie odbija tilesów, tylko eventy (więc o odbiciu ławki czy drzewa można zapomnieć, chyba że to event) i sposób ustawiania eventów jest dziwny (muszą mieć w nazwie [Reflect] aby się odbijać, mimo że w większości wypadków chcemy aby się odbijały i powinna to być opcja opt-out). Skrypt ten też jest dostosowany do wody i odbija tylko na dole (czyli że jak podejdziemy do wody z boku, to nie zobaczymy odbicia) Część z tego bym mógł sam dopisać, ale niestety TDS zabronił modyfikacji skryptu. RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Dragon Kamillo - 10-05-13 16:17 Zedytuj tile i narysuj od razu na wodzie - co do postaci to samo tylko musisz sprawdzać czy stoi nad wodą najlepiej na współrzędnych. RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Rave - 10-05-13 17:16 Fajnie, tyle że bym musiał to robić dla każdego eventa. Takie coś to ma sens w makerach bez skryptów (95, 2k, 2k3). Więcej roboty niż to warte - a skrypt wygeneruje to co trzeba w czasie rzeczywistym. RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Angius - 11-05-13 14:56 Sam z takiego korzystam, wrzuciłem i na forum. Łap: http://forum.ultimateam.pl/showthread.php?tid=130 RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Viuu - 11-05-13 15:01 Angius, Rave napisał(a):Znalazłem skrypt TDS-a, ale nie spełnia on moich wymagań.Mogłeś doczytać najpierw :P RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Angius - 11-05-13 15:06 Sorry, przeczytałem tylko tyle, że odbicia w wodzie Innych skryptów na odbicia nie znam (i chyba w ogóle innych nie ma) RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Viuu - 11-05-13 15:14 Jest, ja miałem jakiś, ale za cholerę nie mogę go znaleźć. Jak znajdę to tu go wstawię. RE: Skrypt na odbicia w wodzie - helio108 - 23-12-13 19:52 A może da się TDS zmodyfikować? RE: Skrypt na odbicia w wodzie - Avara - 23-12-13 20:20 @helio Rave napisał(a):Część z tego bym mógł sam dopisać, ale niestety TDS zabronił modyfikacji skryptu. |