![]() |
|
[XP] Początek gry - wybudzenie się. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Początek gry - wybudzenie się. (/Thread-XP-Pocz%C4%85tek-gry-wybudzenie-si%C4%99) |
Początek gry - wybudzenie się. - Chyziu - 03-04-14 15:56 Cześć! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić, że od razu po wciśnięciu przycisku "Nowa Gra" będzie czarny ekran który powróci do normalnego stanu po jakiś 5 sekundach? RE: Początek gry - wybudzenie się. - Athanor - 03-04-14 16:11 Zrób nową mapę i na niej nie dawaj nic poza równoległym zdarzeniem i startem bohatera (bez niego), musi być pusta. W zdarzeniu daj: Czekaj: 10 Teleport: I mapa gdzie ma teleportować. Możesz też dać: Czekaj 10 Odcień ekranu na czarno od razu Czekaj 5 Dodaj bohatera: twój teleport I na tej mapie gdzie się zaczyna dajesz w rogu równoległe z ekranem na biało po może 60. Myślę że ci to wytłumaczyłem, nie umiem jakoś tłumaczyć.. RE: Początek gry - wybudzenie się. - Chyziu - 03-04-14 18:00 Dzięki za pomoc - temat można zamknąć. :] |