![]() |
|
[XP] Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Jak zmienić nazwę zdarzenia? (/Thread-XP-Jak-zmieni%C4%87-nazw%C4%99-zdarzenia) Strony: 1 2 |
Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Zvarr - 12-04-14 09:53 Tak jak w temacie - jak to zrobić? Chodzi o to, że po odegraniu zwykłego zdarzenia jego nazwa się zmienia. Jest może skrypt na to, albo metoda "ręczna". Pomocy, to ważne. P.S. I jak zrobić, żeby zdarzenie usunęło się na zawsze, bo jak wrócę na tą mapkę to się odnawia. Jeśli to wam pomoże to chodzi mi o zioła. RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Yotta - 12-04-14 10:12 Ze zmianą nazwy to nie wiem. Z usunięciem to daj przełącznik własny do tego na ON, potem nowa strona i po lewej przełącznik własny A na ON. Mam nadzieję że uda ci się rozszyfrować tą gmatwaninę(ciężko mi idzie z tłumaczeniem, co trza zrobić). RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Zvarr - 12-04-14 10:16 Dzięki mniej więcej wiem. Ale nadal muszę zmienić nazwę!!! :O RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Rave - 12-04-14 10:22 To znaczy? Możesz wyjaśnić? Chodzi ci o tą nazwę co ustalasz na górze edytora zdarzeń czy coś innego? RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Zvarr - 12-04-14 10:29 Tak ta na górze, która znaczenia nabiera dopiero gdy korzystasz z różnych skryptów... RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Adrapnikram - 12-04-14 11:11 Po prostu stwórz nowe identyczne zdarzenie o zmienionej nazwie, a tamte usuń. RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Zvarr - 12-04-14 11:24 Chodzi że używam skryptu, który wyświetla nazwę zdarzenia na mapie, ale po usunięciu zdarzenia nazwa dalej jest wyświetlana. A poza tym po ponownym załadowaniu mapki zdarzenie się pojawia. Myślę, że zmiana nazwy coś da... RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - aron155 - 12-04-14 12:10 Zrób w innym miejscu niedostępnym dla gracza nowe zdarzenie z tą nazwą, która ma być po zmianie. I po wykonaniu danej akcji użyj komendy zamiany obu zdarzeń miejscami. RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Zvarr - 12-04-14 13:09 Dzięki zadziała, ale wolałbym jakiś skrypt. Bo na każdej mapie będzie z 7 rożnych ziół... RE: Jak zmienić nazwę zdarzenia? - Ayene - 17-04-14 11:56 Nazwę zdarzenia możesz zmienić za pomocą polecenia: Kod: $game_map.events[ID_ZDARZENIA].event.name = "NAZWA" |