![]() |
|
[VX] Zwiększenie statystyk przez procenty - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Zwiększenie statystyk przez procenty (/Thread-VX-Zwi%C4%99kszenie-statystyk-przez-procenty) |
Zwiększenie statystyk przez procenty - Yotta - 23-04-14 10:39 Witam. Chciałbym wiedzieć, czy można zrobić coś takiego: 1. Zdobywamy miksturę np. siły, 2. Pijemy, 3. Siła wzrasta o 50% aktualnej siły. Proszę o odpowiedź. RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - ADI - 23-04-14 10:48 A w bazie danych nie masz działań mikstury? RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - Yotta - 23-04-14 10:52 W jakim sensie? RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - ADI - 23-04-14 10:54 W sensie że jak robisz tą przedmiot w bazie to masz tam skutki użycia przedmiotu itp. RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - Yotta - 23-04-14 10:57 Niestety, chyba nie ma tu zwiększenia statystyk proporcjonalnie. RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - ADI - 23-04-14 11:00 musiałbyś to na zmiennych chyba zrobić, ale nie wiem czy tak się da. Wiesz... Ilość np. siły zapisać w zmiennej, podzielić ją przez 100, pomnożyć przez 10 i o tyle dodać do np. siły :D hahah... Mało zrozumiałe - i nie wiem czy tak się da :D RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - Yotta - 23-04-14 11:02 Trudno. Zrobi się po klasycznemu te potki. RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - ADI - 23-04-14 11:06 Pamiętam że ktoś kiedyś już pisał właśnie podobnie. Chodziło wtedy o miksturę powiększającą HP, ale też w procentach. Było to tutaj, jak ja już byłem więc od grudnia jakoś... Poszukaj, może znajdziesz XD RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - kanumerki - 23-04-14 11:17 Możesz zrobić ze miksturka nadaje stan o nazwie np. Zwiekszona sila. I w zakladce stan mozesz ustawic poszczegolne parametry sila,max hp itp. Kurcze pisanie w telefonie na forum nie jest najlepsze i prowadzi do dziwnych bledow z pisaniem.. 5 raz poprawiam. RE: Zwiększenie statystyk przez procenty - Yotta - 23-04-14 15:47 Szczerze, to niegłupie. Trza będzie spróbować. |