![]() |
|
Wasze mieszkania w RPG Makerze. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Kącik artystyczny (/Forum-K%C4%85cik-artystyczny) +--- Wątek: Wasze mieszkania w RPG Makerze. (/Thread-Wasze-mieszkania-w-RPG-Makerze) |
Wasze mieszkania w RPG Makerze. - Athanor - 01-05-14 17:09 Ostatnio wpadł mi dziwny pomysł do głowy żeby zbudować swoje mieszkanko w RPG Makerze. Nie wyszło idealnie (no nie miałem wanny w Kalibanie) ale ważne że widać. Spróbujcie zbudować swoje domeczki :-) Moje prywatne KGB: ![]() (Schody po lewej stronie to klatka, a te obok to kręcone na strych...) RE: Wasze mieszkania w RPG Makerze. - ThrashHD - 01-05-14 17:39 co to za tileset? RE: Wasze mieszkania w RPG Makerze. - kanumerki - 01-05-14 18:49 Ładnie ten dom urządziłeś tylko ja akurat przyczepie się do ciebie, a raczej do jednego z elementów. Okno w zielonym pokoju blisko tej ściany wygląda tak jakoś, brzydko. ;c RE: Wasze mieszkania w RPG Makerze. - Dragon Kamillo - 01-05-14 21:24 Jeśli to twój prawdziwy dom, to albo mieliście tępego architekta, albo ty sam jesteś yyy nie zwracasz uwagi na pewne ważne szczegóły. Masz nierówne ściany, to jest przesada, że można u ciebie zobaczyć ściany 1- 2- 3- i 4-kratkowe. Zazwyczaj są dwa rodzaje ścian: nośne - i te powinny być grubsze, i działowe - i te mogą być chudsze. Z tym że trzeba uważać przy planowaniu ścian nośnych - bo to one podtrzymują cała konstrukcję - więc muszą być logicznie zaplanowane. U ciebie tego brak. Dalej robisz za dużo wcięć w pokojach, takie wcięcia występują tylko wtedy gdy, albo jest w ścianie komin, albo jakiś słup podtrzymujący dalszą konstrukcję. Najbardziej nielogiczne wcięcie masz w zielonym pokoju + ten dziwny dywan, serio ktoś będzie ciął dywan, zamiast go przesunąć tak aby pasował? serio mam dalej pisać? Brak trochę konsekwencji np w drzwiach do łazienki, w porównaniu z tymi do pokojów. Do tego dziwne i poucinane meble. Wiem tileset - ale w takim razie po co wrzucać niedokończoną i brzydką mapkę? Ogólnie brak logiki i konsekwencji we wszystkim. Dobra kuchnia wyszła najlepiej - i tu nie mam się zbytnio czego przyczepić. Chyba skończę bo z doświadczenia wiem, że i tak mój komentarz będzie zlany, a ja wyjdę na ostatniego durnia. |