![]() |
|
Robimy grafiki! - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Tutoriale (/Forum-Tutoriale) +--- Wątek: Robimy grafiki! (/Thread-Robimy-grafiki) |
Robimy grafiki! - Angius - 12-05-13 03:48 (skopiowane ze starego forum, będę tu pewnie coś jeszcze dorzucał, więc niech będzie w jednym miejscu.) Index: 1. Title 2. Sklejka tilesetów 1. Title Jak zrobić porządny Title? Wiele osób ma z tym problemy i w efekcie zewsząd straszą nas grafiki z neta z dodanym w Paint'cie tekstem, lub mnóstwo tematów "Zrupcie mi titla z takim gościem w kaptuże i z aksem". Ja postaram się jakoś temu zaradzić :) Cytat:Będę starał się dodawać nowe poradniki co jakiś czas :) _____________________________________________________________________________ Linki: GIMP Download - najlepiej pobrać GIMP w wersji 2.6.11, a do tego GAP 2.6 RE: Robimy grafiki! - Multi0 - 12-05-13 08:39 Tak szczerze? To są podstawy i każdy kto robi gry sam powinien to znać, kiedyś bardzo nie lubiałem gimpa, nawet nie umiałem się nim obsłużyć, ale potrzebny był mi title do gry i wtedy sam ogarnąłem jego funkcje. Poradniczek naprawdę prosty i fajny, polecam go wszystkim nowym i nieobytym z programem. RE: Robimy grafiki! - Angius - 12-05-13 14:55 2. Sklejka Tilesetów Czasem się zdarzy, że chcemy coś swojego wrzucić prawda? Zastąpić drzewko innym, albo samemu skomponować TileE, ewentualnie skopiować coś z RTP XP. Ale nie zawsze wychodzi prosto. I potem wstawiając drzewko, z boku mamy linijkę pikseli z kamienia, a sam kamień jest ucięty. Ileż razy tak bywało! Jednak ja dziś zaprezentuję wam prosty sposób na własną sklejkę! Cytat: RE: Robimy grafiki! - nikzbazin - 03-06-13 22:35 Bardzo przydatny tut. |