![]() |
|
[VX] Ikona gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Ikona gry (/Thread-VX-Ikona-gry) |
Ikona gry - Allemov - 16-05-14 16:52 Witam! Czy istnieje możliwość zmiany ikony gry? Mówiąc inaczej: każda gra wyprodukowana w RPG Maker musi mieć to samo logo? Pozdrawiam! Ryszard 'Allemov' RE: Ikona gry - Adrapnikram - 16-05-14 17:07 Nie w RM nie ale polecam to coś RE: Ikona gry - ThrashHD - 16-05-14 18:09 Lub, możesz stworzyć plik instalacyjny dowolnym programem gdzie zazwyczaj jest możliwość wybrania ikony :P RE: Ikona gry - Allemov - 16-05-14 21:39 (16-05-14 17:07)Adrapnikram napisał(a): Nie w RM nie ale polecam to coś Mógłbyś mi wyjaśnić jak tym programem zmienić wygląd konkretnej ikony? Ściągnąłem i z tego co widzę oferuję zmianę wyglądu ikon całego systemu windows i np. wszystkich plików mp3, a nie konkretnych programów. :/ RE: Ikona gry - Athanor - 16-05-14 23:33 Użyj programu ResHacker. A jakby było coś nie jasnego to pooglądaj tutoriale na YouTube. RE: Ikona gry - Adrapnikram - 17-05-14 10:23 (16-05-14 21:39)Allemov napisał(a):Masz rację miałem dwa okna włączone i nie ten link ci podałem już zmieniam chodziło mi o ResHacker(16-05-14 17:07)Adrapnikram napisał(a): Nie w RM nie ale polecam to coś RE: Ikona gry - ADI - 17-05-14 21:21 @Adrapnikram: Przecież ResHacker to skrót od Resource Hacker XD ---------------------------------------------------------------- EDIT: Chyba że podałeś prawidłowy link w pierwszej odpowiedzi.... Wtedy możesz to ignorować :D ---------------------------------------------------------------- @Allemov: Musisz otworzyć plik game.exe I wybrać tam 'Icon group' potem '1' i na '1024' nacisnąć PPM i wybrać 'Replace Resource' :P Wybrać tam ikonkę i zapisać. Ważne! Program nie nadpisze Ci game.exe a utworzy nowy plik o tej nazwie a przy starym zmieni nazwę na game_old.exe XD RE: Ikona gry - Adrapnikram - 17-05-14 23:05 ADI napisał(a):@Adrapnikram:O tak dokładnie zrobiłem |