![]() |
|
[VX] Zmiana Dropionych Itemków - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Zmiana Dropionych Itemków (/Thread-VX-Zmiana-Dropionych-Itemk%C3%B3w) |
Zmiana Dropionych Itemków - Yoroiookami - 24-05-14 14:25 Herro. Chciałem spytać, czy ktoś wie jak ustawić/zna skrypt zmieniający to co dropi potwór, zależnie od tego co znaleźliśmy. Chciałbym, żeby jeden z najbardziej typowych potworów miał szansę na wyrzucenie 'artefaktu'. Jednak nie chcę, żeby gracz mógł wydropić nieskończoną ich ilość. Jakieś pomysły? Propozycje? RE: Zmiana Dropionych Itemków - Ermi - 24-05-14 14:42 Korzystasz z domyślnego systemu walki, czy masz "przeciwników na mapie" (nie chodzi o ABS'a, tylko o to, czy przeciwnik "przenosi" cię do walki)? RE: Zmiana Dropionych Itemków - Yoroiookami - 24-05-14 16:12 (24-05-14 14:42)Ermi napisał(a): Korzystasz z domyślnego systemu walki, czy masz "przeciwników na mapie" (nie chodzi o ABS'a, tylko o to, czy przeciwnik "przenosi" cię do walki)? Przenosi, przenosi. Przeciwnicy widoczni są na mapie. RE: Zmiana Dropionych Itemków - Ermi - 24-05-14 17:24 To najprostszym sposobem (jednocześnie najwięcej roboty) będzie po prostu dać warunek na każdym zdarzeniu z przeciwnikiem, że jak masz ten artefakt to zmienia na innego, wyglądającego tak samo o tych samych statystykach, ale bez możliwości dropnięcia artefaktu, dobrze myślę? RE: Zmiana Dropionych Itemków - Yoroiookami - 24-05-14 17:44 (24-05-14 17:24)Ermi napisał(a): To najprostszym sposobem (jednocześnie najwięcej roboty) będzie po prostu dać warunek na każdym zdarzeniu z przeciwnikiem, że jak masz ten artefakt to zmienia na innego, wyglądającego tak samo o tych samych statystykach, ale bez możliwości dropnięcia artefaktu, dobrze myślę? Właściwie...świetny pomysł. Dziękuję, wykorzystam. RE: Zmiana Dropionych Itemków - Ermi - 24-05-14 18:15 Nie ma sprawy:) RE: Zmiana Dropionych Itemków - ReetzO - 24-05-14 18:35 @Wygaśnie |