![]() |
|
[VXAce] Kraina Snów - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Zapowiedzi gier i dema (/Forum-Zapowiedzi-gier-i-dema) +--- Wątek: [VXAce] Kraina Snów (/Thread-VXAce-Kraina-Sn%C3%B3w) |
Kraina Snów - ReetzO - 26-05-14 16:22 ![]() Wstęp
Witam. Od pewnego czasu tworzę pewien projekt. Nie będzie to gra RPG, ani strzelanka, ani strategia. Będzie to wciągająca gra zręcznościowa z elementami gry logicznej. Wersja, którą tu wstawiam jest 'do posmakowania' i kolejnej wersji nie będzie (oczywiście aż do wersji pełnej).
Opis gry
Przedstawiona w grze historia mówi o chłopcu o imieniu Chuck, który zapadł w śpiączkę. Tym sposobem trafił do Krainy Snów. Pomimo tego, że pragnie ją opuścić, na jego drodze ciągle stają przeszkody. Chłopiec musi przezwyciężyć swoje lęki i znaleźć w sobie odwagę, by stawić czoła wszystkim wyzwaniom.
Informacje
Gra zawiera aktualnie 5 poziomów, poziom z bossem, a także poziom easter-eggowy.
Gra zapisuję się automatycznie po przejściu na kolejny poziom. W grze jest system kodów, które można już wpisywać po wciśnięciu przycisku C, ale zgadnięcie ich może być trudne. Kody te zmieniają póki co tylko część wizualną gry. Z czasem podam w tym temacie zagadki, których rozwiązaniem będzie kod. Pełna lista wykorzystanych skryptów, grafik i muzyki zostanie podana po ukończeniu projektu. Pełną wersję planuję na koniec października lub początek listopada. Gra nie będzie taka krótka. Screenshoty
Download
RE: Kraina Snów - Gorn5 - 26-05-14 16:34 Jedno małe zastrzeżenie: • Screen 1 - Żywopłot i kamienne drzwi? ^^ RE: Kraina Snów - ReetzO - 26-05-14 16:46 Tak, to przejściowa wersja przejścia na kolejny poziom :) Jeśli ktoś znalazłby jakieś ciekawe drzwi - teleporty możliwe, że dodałbym je do gry. Mi póki co takie coś pasuje, szczególnie, że to sen. Zachowałem sobie tą wersję gry i tworzę dalej. W razie takich małych zmian jak właśnie zmiana drzwi, ta wersja będzie aktualizowana. Jednak do pełnej wersji zachowa tylko 7 poziomów ;) RE: Kraina Snów - ralfek - 26-05-14 19:09 A więc dotarłem do 5poziomu XD Mimo swojej prostoty jest fajna duży plus z skaczącego przeciwnika a także za wstęp.W ciekawy sposób jest tu potrzebne logiczne myślenie w końcu trza ruszyć szare komórki gdy spotkamy na swej drodze niebieskie wilki. RE: Kraina Snów - ReetzO - 26-05-14 22:07 Uwaga! W wersji bez RTP brakuje charactersa (chociaż jest spoza RTP :P): Wrzucić go do Graphics/Characters/ i nazwać Boss1 Spoiler: (Otwórz) RE: Kraina Snów - SaE - 28-05-14 14:25 O co biega z wersjami RTP!? Tak ciężko jest wrzucić kilka potrzebnych grafik do folderu gry, by każdy ją odpalił. Lenie lol. Zapowiedź kojarzy mi się z połączeniem dwóch gier Zombika, ale poczekam na pełniaka. Całkiem dobre wprowadzenie w demie. Oby gra nie polegała na samym omijaniu przeciwników. RE: Kraina Snów - Sunshine - 28-05-14 16:15 Przychylam się do zdania przedmówczyni. Rzeczywiści wrzucenie wszystkich plików niezbędnych do odpalenia projektu musi was bardzo boleć! (tyczy się wszystkich) Jeżeli chodzi o grę/demo, wymaga jeszcze wiele pracy, aby subiektywnie rzecz ujmując, mogła spełniać pewne standardy. Aczkolwiek dostrzegam w niej duży potencjał, i czytając wypowiedzi (nie tylko w tym temacie) jej autora wiem, że sobie poradzi. RE: Kraina Snów - Zvarr - 01-06-14 10:09 Co do drzwi to wydaje mi się, że pasują tu takie od Ayene: Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Powodzenia! ;-) RE: Kraina Snów - Altan - 10-09-14 20:41 Idź hejcić gdzie indziej, ok? RE: Kraina Snów - ReetzO - 12-09-14 19:43 @X-Tech To wcale nie tak, że od czerwca prace są zawieszone, a ja rozwijam ten projekt w inny sposób. Zrobiłeś to, bo chciałeś sobie nabić posty? Strasznie szczeniacka metoda. Chcesz dyskutować dalej? Droga wolna. Jeszcze raz tylko przypominam, że projekt jest zawieszony od 3 miesięcy. Spoiler: (Otwórz) |