![]() |
|
[XP / VX / VXAce] [battelback] tło walki - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [XP / VX / VXAce] [battelback] tło walki (/Thread-XP-VX-VXAce-battelback-t%C5%82o-walki) |
[battelback] tło walki - Szymkim213 - 28-05-14 17:30 Siema! Zamieszczam kilka grafik jakie udało mi się znaleść na rpgmakervx.com. Autora to nieznany więc nie wiem Pasują one do XP i VXACE ale jak ktoś ma skrypt na tło walki w VX to może wykorzystać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dozobaczenia do następnego! RE: [battelback] tło walki - Zvarr - 28-05-14 18:16 Fajne pseudo 3D. Tylko przedostatni obrazek gór ma takie proste skały... Ale bardzo mi się podoba :) RE: [battelback] tło walki - Gorn5 - 28-05-14 18:19 Bardzo ładne. Myślę, że wykorzystam. RE: [battelback] tło walki - Dragon Kamillo - 28-05-14 19:09 Mode 7 wygenerowane pewno za pomoc skryptu, czy czegoś. Ze sposobu sam korzystam, ale tu jest to jakoś dziwnie. Im dalej są elementy tym powinny być mniejsze - tu są takie same, przez co jest dziwny efekt. Szczególnie te kwadratowe góry i inne. A tak po za tym od kiedy w VX są tła walki? RE: [battelback] tło walki - Adrapnikram - 28-05-14 19:42 Z tego co widzę to bardziej gimp niż Mode07 Przyda się do side view RE: [battelback] tło walki - Ayene - 28-05-14 19:46 Dragon Kamillo napisał(a):A tak po za tym od kiedy w VX są tła walki?Są, jeśli zastosuje się prosty skrypt na tła walki Bardzo ciekawie wyglądają. RE: [battelback] tło walki - Dragon Kamillo - 28-05-14 23:57 Gdzie ten skrypt. Jakoś go w tym temacie nie widzę. A więc nadal podtrzymuje od kiedy w VX są tła walk. Jak dla mnie to pasuje tylko pod VX Ace (ach ta chora rozdzielczość). No i ewentualnie choć nie domyślnie na resztę makerów (choć efekt przez tą dziwną rozdzielczość będzie okropny). Dobra jeden jest w normalnej rozdzielczości a więc pasuje do XP i po redukcji będzie pasował pod 95. A przy okazji: AUTOR? |