![]() |
|
[VX] Przedmioty w Sklepie - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Przedmioty w Sklepie (/Thread-VX-Przedmioty-w-Sklepie) Strony: 1 2 |
Przedmioty w Sklepie - Yoroiookami - 29-05-14 20:04 Heloł. Bardzo by mi pomógł skrypt, który sprawia, że tylko wybrane przedmioty/bronie/zbroje w standardowym sklepiku można sprzedać. Nie widzę opcji zakazu sprzedaży gdy przychodzi do broni itp. Ktoś coś zna? RE: Przedmioty w Sklepie - ReetzO - 29-05-14 20:09 Nie rozumiem. Możesz zakazać sprzedawania danych broni poprzez nie dodawanie ich do asortymentu sklepu. Po prostu ustaw w sklepie przedmioty, które chcesz sprzedać. RE: Przedmioty w Sklepie - Yoroiookami - 29-05-14 20:13 (29-05-14 20:09)ReetzO napisał(a): Nie rozumiem. Możesz zakazać sprzedawania danych broni poprzez nie dodawanie ich do asortymentu sklepu. Po prostu ustaw w sklepie przedmioty, które chcesz sprzedać. Problem się pojawia gdy mam w sklepie coś, co chcę żeby można było kupić, ale nie można było sprzedać. RE: Przedmioty w Sklepie - Gorn5 - 29-05-14 21:30 Tak się nie da. Masz tam przycisk "Tylko możliwość kupowania", no i tylko tak można coś zdziałać. RE: Przedmioty w Sklepie - Yoroiookami - 29-05-14 23:20 (29-05-14 21:30)GamesBytes napisał(a): Tak się nie da. Masz tam przycisk "Tylko możliwość kupowania", no i tylko tak można coś zdziałać. Dlatego poprosiłem o skrypt. RE: Przedmioty w Sklepie - Gorn5 - 30-05-14 19:46 Yoroiookami napisał(a):A no tak, przepraszam. Nie zauważyłem.(29-05-14 21:30)GamesBytes napisał(a): Tak się nie da. Masz tam przycisk "Tylko możliwość kupowania", no i tylko tak można coś zdziałać. RE: Przedmioty w Sklepie - Mateusz SSJ8 - 31-05-14 10:53 GamesBytes, GamesBytes, GamesBytes. Jeśli masz spamować, to przynajmniej w spamie powiedz coś, co będzie na temat. Co się tyczy twojego problemu, Yoroiookami, Musisz wykonać następujące rzeczy: 1. W klasie "Game_Temp" wejdź w "initialize" i na końcu metody wstaw Kod: @shop_disposal = []2. Znajdź gdzieś w klasie "Scene_Shop" miejsce odpowiedzialne za sprzedawanie przedmiotów i w miejsce oryginalnego kodu wprowadź Kod: if @sellable_items.empty?3. Zdefiniuj w klasie "Scene_Shop" metodę "prepare", która będzie wczytywać listę skupu. Nie wiem, co robić, jeśli to nie pomoże. W zdarzeniu odpowiedzialnym za sklep do wywołania sklepu musisz użyć polecenia "Wywołaj skrypt" o następujcym kodzie Kod: buy = []RE: Przedmioty w Sklepie - Yoroiookami - 31-05-14 17:16 (31-05-14 10:53)Mateusz SSJ8 napisał(a): GamesBytes, GamesBytes, GamesBytes. Jeśli masz spamować, to przynajmniej w spamie powiedz coś, co będzie na temat. Ummm... RE: Przedmioty w Sklepie - Mateusz SSJ8 - 01-06-14 10:55 Cytat:Ummm... Wątpię, żebyś był aż tak głupi. Po prostu zacznij nowy projekt i tam eksperymentuj ze skryptami. Z biegiem czasu będziesz miał podstawy Ruby (te od RGSS) w jednym palcu. RE: Przedmioty w Sklepie - Yoroiookami - 01-06-14 12:24 (01-06-14 10:55)Mateusz SSJ8 napisał(a):Cytat:Ummm... Głupi, bo nie znam języka programowania? |