![]() |
|
[VX] Błąd Cache - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Błąd Cache (/Thread-VX-B%C5%82%C4%85d-Cache) |
Błąd Cache - panciastekpl - 04-06-14 18:36 Pojawia mi się taki błąd : Script 'Cache' line 80:RGSSError occurred. failed to create bitmap RE: Błąd Cache - kanumerki - 04-06-14 19:10 Cytat:Pojawia mi się taki błąd : Script 'Cache' line 80:RGSSError occurred.Możesz mieć problem ze skryptem Cache. Podaj jak możesz jego treść. --- Chociaż dziwne że to on pokazuje błąd.. jakby miał problem z załadowaniem jakiejś grafiki. RE: Błąd Cache - Yoroiookami - 04-06-14 19:18 (04-06-14 18:36)panciastekpl napisał(a): Pojawia mi się taki błąd : Script 'Cache' line 80:RGSSError occurred. Heloł - ze zbyt dużym rozmiarem folderu z grą(muzyka+grafika) - ze zbyt dużym rozmiarem samego tilesetu/iconsetu - z dwoma plikami o takiej samej nazwie(?) Przejrzyj uważnie foldery, jeśli twoja gra ma ponad 120mb, postaraj się pousuwać niepotrzebne dźwięki i grafiki. Niestety, dziwny błąd ale się pojawia. RE: Błąd Cache - Etyr - 04-06-14 19:55 Hmm. Jeśli usuniesz te niepotrzebne pliki, a dalej będzie Ci to wyskakiwać, spróbuj podmienić plik Cache. Nie powinno to wpłynąć na projekt, ale zalecam najpierw zrobić kopię projektu RE: Błąd Cache - Ayene - 04-06-14 20:22 Miałam kiedyś podobny problem i w moim przypadku była 3. opcja wypisana przez Yoroiego - dwa pliki o tej samej nazwie. Przejrzyj folder z grafikami, no i napisz, w którym momencie dokładnie wyskakuje błąd. Powinieneś dojść do tego, którego pliku nie może wczytać. RE: Błąd Cache - panciastekpl - 04-06-14 20:46 już się dowiedziałem i dziękuje za starania... I proszę o przejrzenie mojego drugiego postu o systemu walki.. |