![]() |
|
[VX / VXAce] Przerobienie sprita - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX / VXAce] Przerobienie sprita (/Thread-VX-VXAce-Przerobienie-sprita) |
Przerobienie sprita - ThrashHD - 04-06-14 22:17 Siemano. Mam tu spirta którego baaardzoo chce mieć w swojej grze jednak jest on pod XP, a ja pracuję na VX Ace, czy znajdzie się jakiś zdolny grafik który potrafi go przerobić? ^_^
RE: Przerobienie sprita - ReetzO - 05-06-14 07:20 On jest pod VX Ace, sprawdzałeś? RE: Przerobienie sprita - ADI - 05-06-14 12:27 Dokładnie, XP używa 4 klatek xd RE: Przerobienie sprita - Yoroiookami - 05-06-14 12:59 Zwróć uwagę, że sprity w VX są ustawione koło siebie w grupkach po 8. RE: Przerobienie sprita - kanumerki - 05-06-14 13:53 Cytat: Zwróć uwagę, że sprity w VX są ustawione koło siebie w grupkach po 8.Nie zawsze. Wszystko zalezy co jest przed nazwa pliku graficznego w folderze characters. Jesli przed nazwa wystepuje @ lub ! To program inaczej interpretuje grafike. Niestety nie pamietam ktory znacznik odpowiada za dzielenie 3 na 4. RE: Przerobienie sprita - Yoroiookami - 05-06-14 14:05 Dobrze wiedzieć RE: Przerobienie sprita - WerewolfPolska - 05-06-14 14:23 To jest pod Vx , ale jak ktoś chce mogę go przerobić pod Xp ? |