![]() |
|
Jaką grę zrobić najlepiej? - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Ogólna dyskusja (/Forum-Og%C3%B3lna-dyskusja) +--- Wątek: Jaką grę zrobić najlepiej? (/Thread-Jak%C4%85-gr%C4%99-zrobi%C4%87-najlepiej) Strony: 1 2 |
Jaką grę zrobić najlepiej? - Sunshine - 15-05-13 21:16 Witajcie Jestem nowa na forum oraz w środowisku tworzenia gier. Będę wdzięczna za fachowe opinie na temat rodzaju gry, który przyciągnie potencjalnych graczy. Mam wiele pomysłów, ale chciałabym poczytać wasze sugestie. Jeśli bylibyście tak mili i podzielili się ze mną swoją wiedzą, to zrobicie dobry uczynek. RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Yoroiookami - 15-05-13 21:19 Jeżeli jesteś nowa...to witoj Aha, jakbyś miała jakieś problemy z tworzeniem - spamuj na forum. Pomożemy. RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Feniks - 15-05-13 21:49 To prawda, yorek dobrze tobie radzi. Po avatarze zgaduję, że fanka anime, zostaniesz miło przyjęta przeze mnie ;.; Przynajmniej z projektami. RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Viuu - 15-05-13 21:58 Najbardziej mile widziane byłoby jakieś jRPG, tego tu najbardziej brakuje. Ale rób co chcesz. Nie opieraj się na tym, co ktoś chce. Rób co sama uważasz za ciekawe ^ ^ Yoroiookami napisał(a):licz się z ostrą krytyką ze strony niektórych bucówZgaduję, że mówisz też o mnie, więc... Dziękuję Yorciu, jaki ty słodki :* Feniks napisał(a):Po avatarze zgaduję, że fanka anime, zostaniesz miło przyjęta przeze mnie ;.;Ciekawe podejście... -.- RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Feniks - 15-05-13 22:26 żartobliwe, nie sądzisz? ;c RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - X-Tech - 15-05-13 22:53 W Rpgmaker: *Gry JRPG *Przygodówki (np: horror, humorystyczna i jaka tylko chcesz) *Taktyczne *Ekonomiczne *Karciane/Planszowe *Opowiadanie (Visual Novel) [Dla większości może okazać się nudne] *Strategiczne (nie w takim typowym znaczeniu masowych walk i sterowania oddziałami myszką) Ogólnie wszystko co nastawione na fabułę i pomysły z nią związane z podanych typów powinno wyjść dobrze i bardzo dobrze przy odpowiednim nakładzie odpowiednich umiejętności. RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Maker Owiec - 16-05-13 14:46 Ja lubię gry RPG, tak jakoś coś do nich czuję Ale dla mnie może to być cokolwiek,byleby miało fajną fabułę i dobry mapping...i parę innych rzeczy RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Draken - 16-05-13 14:52 Radziłbym Ci tworzyć na początek kilka odmiennych gatunkowo i fabularnie projektów i wybranie tego, w którym się czujesz najlepiej... RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - Sunshine - 16-05-13 18:31 Oczywiście dziękuję za dotychczasowe rady, i oczekuję kolejnych. Miałabym jednak zapytanie, czy w grze konieczne są jakiekolwiek walki? Nie jestem zwolenniczką zabijania pszczół i innych insektów ale obawiam się, że bez tego projekt będzie niegrywalny. Co wy o tym myślicie? RE: Jaką grę zrobić najlepiej? - X-Tech - 16-05-13 18:42 W ogóle walki nie są potrzebne (!) natomiast zagadki czyli łamigłówki jak najbardziej, by się przydały. Bzdura. Podążaj za gatunkiem, który najbardziej lubisz i do tej pory cię interesował jeśli pasuje do rpgmakera od razu próbuj tworzyć w gatunku, który lubisz najbardziej. Z czasem będzie coraz lepiej i lepiej... |