![]() |
|
[VX] Dziwne Bugi - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Dziwne Bugi (/Thread-VX-Dziwne-Bugi) |
Dziwne Bugi - Yoroiookami - 13-06-14 14:55 Heloł. No więc od jakiegoś czasu pracuję nad projektem w VX. Na przykład - po zabiciu jednego z trzech przeciwników, co jakiś czas powtarza się animacja umierania. Zauważyłem też, że niektóre animacje skilli się 'wieszają'. Błąd nie jest jakiś strasznie groźny, ale nieco...no, martwiący. RE: Dziwne Bugi - Soul - 13-06-14 15:36 Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem. RE: Dziwne Bugi - Yoroiookami - 13-06-14 16:12 (13-06-14 15:36)Soul napisał(a): Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem. Właśnie nie |