[VX] Dziwne Bugi - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Dziwne Bugi - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie)
+--- Wątek: [VX] Dziwne Bugi (/Thread-VX-Dziwne-Bugi)

Dziwne Bugi - Yoroiookami - 13-06-14 14:55

Heloł.
No więc od jakiegoś czasu pracuję nad projektem w VX. :co: Niestety z jakiegoś powodu w walce pojawia mi się coraz więcej dziwnych bugów.
Na przykład - po zabiciu jednego z trzech przeciwników, co jakiś czas powtarza się animacja umierania. :ehe: Nie jestem pewien, co to za dziwny błąd, ale może ktoś już się z czymś podobnym zetknął?
Zauważyłem też, że niektóre animacje skilli się 'wieszają'.

Błąd nie jest jakiś strasznie groźny, ale nieco...no, martwiący. :ehe:

RE: Dziwne Bugi - Soul - 13-06-14 15:36

Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem.

RE: Dziwne Bugi - Yoroiookami - 13-06-14 16:12

(13-06-14 15:36)Soul napisał(a):  Jak rozumiem.... korzystasz ze sideviewa? Akurat tworząc meteoryt również spostrzegłem błąd z pojawianiem się zmarłych przeciwników. Jeśli korzystasz z podstawowego systemu walki, tym bardziej będzie to błąd leżący w programie, jeśli z sideviewa, to możliwe, że da się jakoś to naprawić, ale ja nie dałem rady :P A co do animacji to tego nie zauważyłem.

Właśnie nie :co: podstawowy system walki, z dodanym jedynie wskaźnikiem HP i nazwą przeciwników. Nie rozumiem zbytnio, skąd te dziwne randomowe błędy, których jakiś czas temu nie miałem.