![]() |
|
[XP] Skrypt walki na mapie - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Skrypt walki na mapie (/Thread-XP-Skrypt-walki-na-mapie) Strony: 1 2 |
Skrypt walki na mapie - Euforia - 12-07-14 19:27 Witam! Pilnie poszukuje skryptu z walką na mapie pod RPG MAKER XP. Chodzi o to że potwór do nas podbiega lub oczywiście my do niego i bijemy go za pomocą danego przycisku. Miałem już kiedyś taki i miał on osobną nazwę. Mam nadzieję, że pomożecie! :) RE: Skrypt walki na mapie - Ayene - 12-07-14 19:30 Podobnych skryptów (ABS-ów) jest kilka. Warto wpierw zapoznać się z tym artykułem. Może wówczas sam trafisz na ten właściwy RE: Skrypt walki na mapie - Euforia - 12-07-14 19:36 Ayene, <3 Dziękuje! RE: Skrypt walki na mapie - Euforia - 12-07-14 20:46 Jeszcze coś. Może dasz jakiś link do prostego abs? Nigdzie nie mogę znaleźć. RE: Skrypt walki na mapie - Deuce - 12-07-14 21:31 Jeżeli nie potrzebujesz tego na teraz to mogę napisać ci do jutra poradniki do paru ABS. RE: Skrypt walki na mapie - Euforia - 12-07-14 22:55 Byłbym bardzo wdzięczny. Mam czas. RE: Skrypt walki na mapie - Deuce - 13-07-14 11:08 Jeden poradnik już napisany, mam nadzieję że zrozumiesz coś z niego ;) Poradnik do Mr.Mo RE: Skrypt walki na mapie - Mateusz SSJ8 - 15-07-14 09:24 Możesz też sam napisać własny ABS, Euforia. Na potrzeby twojej gry. Może on pomóc w stworzeniu bardziej wymagających przeciwników, na przykład bestii, co namierzą cię po zapachu. Blizz-ABS tego nie ma. Mr.Mo ABS też nie. W ogóle żaden ABSnie ma takiej możliwości, ponieważ to standardowe walki typu Człowiek vs Człowiek. Przeciwnik może cię zauważyć, usłyszeć twoje kroki, ale nie może poczuć twojego zapachu. Więc jeśli chcesz ABS, w którym przeciwnik stwierdzi twoją obecność po zobaczeniu cię, usłyszeniu twoich kroków lub po zapachu, to będziesz musiał pogłówkować. W RPG Makerze XP i nowszym tak się zrobić da, ale będziesz musiał trochę ruby polizać. RE: Skrypt walki na mapie - arturd - 15-07-14 10:31 @Mateusz SSJ8 Myślę że skoro nie potrafił znaleźć sobie dobrego ABSa to nie będzie też umiał pisać czegokolwiek w ruby :) RE: Skrypt walki na mapie - Mateusz SSJ8 - 15-07-14 18:09 @arturd Ja też nie potrafiłem skryptu napisać, kiedy zacząłem w RPG Makerze XP robić swój pierwszy projekt. A "Miasteczko Nowoczesne 1" jest czwartym, tylko ukończyłem go jako pierwszy. Dlatego jestem pewien, że z samodzielnym napisaniem skryptu sobie poradzi, choć mogę się mylić. |