[VX] Kejbyl III - Wersja do druku
Ultima Forum
[VX] Kejbyl III - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker)
+--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier)
+--- Wątek: [VX] Kejbyl III (/Thread-VX-Kejbyl-III--1574)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Kejbyl III - Yoroiookami - 13-07-14 04:51

Tytuł: Kable III
Opis: Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Tym razem zainwestowałem nieco więcej czasu w mechanikę, głównie w balansowanie walk i danie graczom nieco więcej swobody. Gra dalej będzie miała jedno zakończenie, ale dodałem kilka dodatkowych misji i ciekawych wyborów. Ta część gry jest zdecydowanie dłuższa od poprzednich wersji, widać to już na tym etapie tworzenia. (Około dwóch godzin 'gejpleju')
Przyznam, że od czasu zamknięcie Shoutboxa, o wiele trudniej było mi tworzyć. Każdy 'artysta' potrzebuje inspiracji. :roll:
Dodam, że projekt tworzę po raz trzeci czy czwarty. Głównie przez własne zapominalstwo i powtarzające się formaty systemu.

Fabuła: Na Ultimie panował ład i porządek, kwiatki rosły, słoneczko śpiewało, a Ultimowicze cieszyli się wolnością i swobodą. Dun! Dun! Dun! Dun! Na Ultimie pojawił się kolejny żądny władzy 'buc'. Niezauważany do tej pory Konrad o imieniu Malian. Sam w sobie nie byłby w stanie bronić swojej nowej zdobyczy(królestwa Ultimy), ukradł więc Kryształ Ultimy, który uczynił go niemal niepokonanym. Kable wraz z pomocą Pata ma zamiar po raz kolejny przywrócić porządek w swoim najukochańszym królestwie.

Dodatkowe Informacje:
- Umiejętności zależne w większości od noszonej broni.
- Mniej liniowa rozgrywka.
- Zwiedzanie jest nagradzane dodatkowym lootem.
- Sekrety do odkrycia.
- Bonusowe zakończenie gry.
- Około 3-4 godzin gry.

Grafiki: Mogę szczerze przyznać, że przy tej części gry miałem o wiele więcej własnego wkładu. Niemal wszystkie charsety były robione przeze mnie. (Połączenie generatora i photoshopa)

Kredyciki:
Spoiler: (Otwórz)
Postęp: 100%
Na pewno znajdę jeszcze drobne błędy, także spodziewajcie się 'apdejtów'.

Screeniki:
Proszę osoby szukające hardkorowych gier z niewyobrażalną ilością dodatków o opuszczenie tematu. Kejbyl jest serią 'lajtową', która ma dawać czystą radochę, bez żadnych skomplikowanych udziwnień.

SPOILERY
Dla osób mających problemy z przejściem gry - Amulet Nooba, dostępny u Cyklopa za 0 złota powinien pomóc.

Uprzejmie proszę o nie zgłaszanie błędów/problemów z przejściem gry w temacie, lecz na PW/PM. Bardzo to docenię~ <3
[Obrazek: 2latqg8.jpg]

Rozmiar: 95~ mb
Ver. 2.4

Poprawione Błędy
Zapraszam też do zagrania w dwie pierwsze gry z serii:
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl
http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl-II

Mam nadzieję, że projekcik się spodoba~<3

RE: Kejbyl III - Crashykk - 13-07-14 11:52

Pobieramy i zabieramy sie za gre :jeeej:

~Edit 13.25:
Od 20 minut siedzę nad "szkielecikiem". Jezu ty naprawdę lubisz się znęcać nad ludźmi ;<

~Edit 13.55:
Przez Ciebie znienawidze Mario >…<

RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 13-07-14 14:19

(13-07-14 11:52)CrasheR napisał(a):  Pobieramy i zabieramy sie za gre :jeeej:

~Edit 13.25:
Od 20 minut siedzę nad "szkielecikiem". Jezu ty naprawdę lubisz się znęcać nad ludźmi ;<

~Edit 13.55:
Przez Ciebie znienawidze Mario >…<

Szkielecik jest opcjonalny CrasheRku :roll: nie wiń mnie za swoje masochistyczne popędy. :lol2:

RE: Kejbyl III - Crashykk - 13-07-14 14:37

Skoro juz tyle w niego gram, to postaram sie go skonczyc. Mam tylko nadzieje, ze nie ma wiecej, nis 10 poziomow XD Na dodatek niezla sumka mi sie juz za gre uzbierala ;D

RE: Kejbyl III - pat36 - 13-07-14 16:40

Czemu chcecie mojej śmierci

RE: Kejbyl III - Crashykk - 14-07-14 14:41

Coś tutaj pusto, więc się trochę wypowiem.
Gra jest po prostu świetna, boska i niesamowita jak sam Kable! Grając w nią stwierdziłem, że nie chcę już Luny... tera... (Padłem jak to przeczytałem i te brawa XD) Mogę poczekać, bo Kablątko zagościło w moim serduszku i nie jest mi już smutno! :przytul:

No, ale na poważnie. Zawsze lubiłem twoje poczucie humoru i nie zawiodłem się grając w czecią odsłonę przygód "Internetowego Kabla". Bardzo ciekawe i śmieszne dialogi, ładna grafika, dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa, staranne wykonanie, a co najważniejsze wciągająca fabuła oraz MOI <3

Jak na razie gram dalej (4 godziny już na liczniku :O) i szczerze powiem, że popłakałem się przy scenie, w której mówię, że nie lubię batoników XD Ta muzyka i ten japoński dubbing ;< placz

A tak na koniec screen z gry dla odważnych (SPOILERS EVERYWHERE!)

RE: Kejbyl III - INRE - 14-07-14 19:28

Właśnie ukończyłem gierkę. Grało się równie przyjemnie co w poprzednie części. Zajęło mi to prawie 4 godziny ale nie udało mi się odblokować dodatkowego zakończenia sad (miałem 52/60)
Parę razy się zaciąłem, nie wiedziałem co robić, było też kilka błędów, ale to nie zepsuło mi zbytnio radości z grania. Odpowiada mi ten rodzaj humoru i mimo tego, że bałem się, że nie będę rozumiał o co chodzi (postacie, zachowania...) bo nieczęsto tu przebywam, okazało się inaczej (wszystkich kojarzyłem - lepiej lub gorzej ale kojarzyłem XD).
Cytat:Przedmioty te nie są idealnie zbalansowane, ale zapewniają różnorodność i radochę z używania.
Balans przedmiotów i ogólnie rozgrywki powinien być nieco bardziej dopracowany.

No i oczywiście... Świetna scenka w domu INRE XD (jak dla mnie razz)

RE: Kejbyl III - Ozzma - 14-07-14 19:38

Yoroiookami napisał(a):Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy.
Włączam grę! Wiem, że się nie zawiodę :ozzma:.

RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 14-07-14 21:14

(14-07-14 14:41)CrasheR napisał(a):  Coś tutaj pusto, więc się trochę wypowiem.
Gra jest po prostu świetna, boska i niesamowita jak sam Kable! Grając w nią stwierdziłem, że nie chcę już Luny... tera... (Padłem jak to przeczytałem i te brawa XD) Mogę poczekać, bo Kablątko zagościło w moim serduszku i nie jest mi już smutno! :przytul:

No, ale na poważnie. Zawsze lubiłem twoje poczucie humoru i nie zawiodłem się grając w czecią odsłonę przygód "Internetowego Kabla". Bardzo ciekawe i śmieszne dialogi, ładna grafika, dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa, staranne wykonanie, a co najważniejsze wciągająca fabuła oraz MOI <3

Jak na razie gram dalej (4 godziny już na liczniku :O) i szczerze powiem, że popłakałem się przy scenie, w której mówię, że nie lubię batoników XD Ta muzyka i ten japoński dubbing ;< placz

A tak na koniec screen z gry dla odważnych (SPOILERS EVERYWHERE!)
Naprawdę ci dziękuję. :przytul: Podobnie jak Lartarin i Viuu, wskazałeś mi tyle błędów, że nie wiem. smiles Cieszę się, że gra się podobała. mrgreen Starałem się!

(14-07-14 19:28)INRE napisał(a):  Właśnie ukończyłem gierkę. Grało się równie przyjemnie co w poprzednie części. Zajęło mi to prawie 4 godziny ale nie udało mi się odblokować dodatkowego zakończenia sad (miałem 52/60)
Parę razy się zaciąłem, nie wiedziałem co robić, było też kilka błędów, ale to nie zepsuło mi zbytnio radości z grania. Odpowiada mi ten rodzaj humoru i mimo tego, że bałem się, że nie będę rozumiał o co chodzi (postacie, zachowania...) bo nieczęsto tu przebywam, okazało się inaczej (wszystkich kojarzyłem - lepiej lub gorzej ale kojarzyłem XD).
Cytat:Przedmioty te nie są idealnie zbalansowane, ale zapewniają różnorodność i radochę z używania.
Balans przedmiotów i ogólnie rozgrywki powinien być nieco bardziej dopracowany.

No i oczywiście... Świetna scenka w domu INRE XD (jak dla mnie razz)
Dzięki, INRE. smiles Jeżeli byłbyś tak dobry - możesz mi napisać na PW balans czego konkretnie jest nie teges?

(14-07-14 19:38)Ozzma napisał(a):  
Yoroiookami napisał(a):Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy.
Włączam grę! Wiem, że się nie zawiodę :ozzma:.

:przytul: Nie płakaj, Kabelek użyczy ci ramienia. XD
Mam nadzieję, że projekt się spodoba. smiles

RE: Kejbyl III - Crashykk - 14-07-14 21:55

Właśnie ukończyłem grę i szczerze powiem, że naprawdę jestem zdziwiony tym jak dobra była :yoroi:

Jeżeli chodzi o mechanikę, to jedyna rzecz jaka mi nie odpowiadała, to zbyt częste unikanie ataków przez przeciwników. Potrafiłem 7 razy pod rząd nie trafić. :grozi:
Dodatkowo może powinieneś pomyśleć o czymś takim jak "free-roam" po ukończeniu gry? Wiele sekretów zapewne ludzie ominęli (które są warte obejrzenia) zarówno w Shoutboxie jak i Ultimach. Ja całe szczęście zachowałem sobie sejva przed końcem razz

Jeżeli chodzi zaś o dodatkowe zakończenie, to pozwala one na pewne spekulacje, które mam nadzieję się spełnią. ;-

Nie wiem, co tutaj tak naprawdę jeszcze napisać. Błędy, które spotkałem wymieniłem na PW. Po prostu dobra robota Yorek! :klaszcze:
Czekam na kolejne projekty. :jeeej:

~Meanwhile lecę szukać sekretów mrgreen