![]() |
|
[VX] Kejbyl III - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Pełne wersje gier (/Forum-Pe%C5%82ne-wersje-gier) +--- Wątek: [VX] Kejbyl III (/Thread-VX-Kejbyl-III--1574) |
Kejbyl III - Yoroiookami - 13-07-14 04:51 Tytuł: Kable III Opis: Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Tym razem zainwestowałem nieco więcej czasu w mechanikę, głównie w balansowanie walk i danie graczom nieco więcej swobody. Gra dalej będzie miała jedno zakończenie, ale dodałem kilka dodatkowych misji i ciekawych wyborów. Ta część gry jest zdecydowanie dłuższa od poprzednich wersji, widać to już na tym etapie tworzenia. (Około dwóch godzin 'gejpleju') Przyznam, że od czasu zamknięcie Shoutboxa, o wiele trudniej było mi tworzyć. Każdy 'artysta' potrzebuje inspiracji. Dodam, że projekt tworzę po raz trzeci czy czwarty. Głównie przez własne zapominalstwo i powtarzające się formaty systemu. Fabuła: Na Ultimie panował ład i porządek, kwiatki rosły, słoneczko śpiewało, a Ultimowicze cieszyli się wolnością i swobodą. Dun! Dun! Dun! Dun! Na Ultimie pojawił się kolejny żądny władzy 'buc'. Niezauważany do tej pory Konrad o imieniu Malian. Sam w sobie nie byłby w stanie bronić swojej nowej zdobyczy(królestwa Ultimy), ukradł więc Kryształ Ultimy, który uczynił go niemal niepokonanym. Kable wraz z pomocą Pata ma zamiar po raz kolejny przywrócić porządek w swoim najukochańszym królestwie. Dodatkowe Informacje: - Umiejętności zależne w większości od noszonej broni. - Mniej liniowa rozgrywka. - Zwiedzanie jest nagradzane dodatkowym lootem. - Sekrety do odkrycia. - Bonusowe zakończenie gry. - Około 3-4 godzin gry. Grafiki: Mogę szczerze przyznać, że przy tej części gry miałem o wiele więcej własnego wkładu. Niemal wszystkie charsety były robione przeze mnie. (Połączenie generatora i photoshopa) Kredyciki: Spoiler: (Otwórz) Na pewno znajdę jeszcze drobne błędy, także spodziewajcie się 'apdejtów'. Screeniki: Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) Spoiler: (Otwórz) SPOILERY Spoiler: (Otwórz) Uprzejmie proszę o nie zgłaszanie błędów/problemów z przejściem gry w temacie, lecz na PW/PM. Bardzo to docenię~ <3 ![]() Rozmiar: 95~ mb Ver. 2.4 Poprawione Błędy Spoiler: (Otwórz) http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl http://forum.ultimateam.pl/Thread-VX-Kejbyl-II Mam nadzieję, że projekcik się spodoba~<3 RE: Kejbyl III - Crashykk - 13-07-14 11:52 Pobieramy i zabieramy sie za gre ~Edit 13.25: Od 20 minut siedzę nad "szkielecikiem". Jezu ty naprawdę lubisz się znęcać nad ludźmi ;< ~Edit 13.55: Przez Ciebie znienawidze Mario >…< RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 13-07-14 14:19 (13-07-14 11:52)CrasheR napisał(a): Pobieramy i zabieramy sie za gre Szkielecik jest opcjonalny CrasheRku RE: Kejbyl III - Crashykk - 13-07-14 14:37 Skoro juz tyle w niego gram, to postaram sie go skonczyc. Mam tylko nadzieje, ze nie ma wiecej, nis 10 poziomow XD Na dodatek niezla sumka mi sie juz za gre uzbierala ;D RE: Kejbyl III - pat36 - 13-07-14 16:40 Czemu chcecie mojej śmierci RE: Kejbyl III - Crashykk - 14-07-14 14:41 Coś tutaj pusto, więc się trochę wypowiem. Gra jest po prostu świetna, boska i niesamowita jak sam Kable! Grając w nią stwierdziłem, że nie chcę już Luny... tera... (Padłem jak to przeczytałem i te brawa XD) Mogę poczekać, bo Kablątko zagościło w moim serduszku i nie jest mi już smutno! No, ale na poważnie. Zawsze lubiłem twoje poczucie humoru i nie zawiodłem się grając w czecią odsłonę przygód "Internetowego Kabla". Bardzo ciekawe i śmieszne dialogi, ładna grafika, dobrze dobrana ścieżka dźwiękowa, staranne wykonanie, a co najważniejsze wciągająca fabuła oraz MOI <3 Jak na razie gram dalej (4 godziny już na liczniku :O) i szczerze powiem, że popłakałem się przy scenie, w której mówię, że nie lubię batoników XD Ta muzyka i ten japoński dubbing ;< A tak na koniec screen z gry dla odważnych (SPOILERS EVERYWHERE!) Spoiler: (Otwórz) RE: Kejbyl III - INRE - 14-07-14 19:28 Właśnie ukończyłem gierkę. Grało się równie przyjemnie co w poprzednie części. Zajęło mi to prawie 4 godziny ale nie udało mi się odblokować dodatkowego zakończenia Parę razy się zaciąłem, nie wiedziałem co robić, było też kilka błędów, ale to nie zepsuło mi zbytnio radości z grania. Odpowiada mi ten rodzaj humoru i mimo tego, że bałem się, że nie będę rozumiał o co chodzi (postacie, zachowania...) bo nieczęsto tu przebywam, okazało się inaczej (wszystkich kojarzyłem - lepiej lub gorzej ale kojarzyłem XD). Cytat:Przedmioty te nie są idealnie zbalansowane, ale zapewniają różnorodność i radochę z używania.Balans przedmiotów i ogólnie rozgrywki powinien być nieco bardziej dopracowany. No i oczywiście... Świetna scenka w domu INRE XD (jak dla mnie RE: Kejbyl III - Ozzma - 14-07-14 19:38 Yoroiookami napisał(a):Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Spoiler: (Otwórz) RE: Kejbyl III - Yoroiookami - 14-07-14 21:14 (14-07-14 14:41)CrasheR napisał(a): Coś tutaj pusto, więc się trochę wypowiem.Naprawdę ci dziękuję. (14-07-14 19:28)INRE napisał(a): Właśnie ukończyłem gierkę. Grało się równie przyjemnie co w poprzednie części. Zajęło mi to prawie 4 godziny ale nie udało mi się odblokować dodatkowego zakończeniaDzięki, INRE. (14-07-14 19:38)Ozzma napisał(a):Yoroiookami napisał(a):Ostatnia część gry, przedstawiająca poczynania tytułowego Kabelka - bohatera całej Ultimy. Mam nadzieję, że projekt się spodoba. RE: Kejbyl III - Crashykk - 14-07-14 21:55 Właśnie ukończyłem grę i szczerze powiem, że naprawdę jestem zdziwiony tym jak dobra była Jeżeli chodzi o mechanikę, to jedyna rzecz jaka mi nie odpowiadała, to zbyt częste unikanie ataków przez przeciwników. Potrafiłem 7 razy pod rząd nie trafić. Dodatkowo może powinieneś pomyśleć o czymś takim jak "free-roam" po ukończeniu gry? Wiele sekretów zapewne ludzie ominęli (które są warte obejrzenia) zarówno w Shoutboxie jak i Ultimach. Ja całe szczęście zachowałem sobie sejva przed końcem Jeżeli chodzi zaś o dodatkowe zakończenie, to pozwala one na pewne spekulacje, które mam nadzieję się spełnią. Nie wiem, co tutaj tak naprawdę jeszcze napisać. Błędy, które spotkałem wymieniłem na PW. Po prostu dobra robota Yorek! Czekam na kolejne projekty. ~Meanwhile lecę szukać sekretów |