W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Wersja do druku
Ultima Forum
W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Wersja do druku

+- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl)
+-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik)
+--- Dział: Inne (/Forum-Inne)
+--- Wątek: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? (/Thread-W-jak%C4%85-ciekaw%C4%85-gr%C4%99-na-rm-ostatnio-gracie)

Strony: 1 2 3

W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 22-07-14 12:46

Gram w Mad Father - taki rpgmakerowy horror. W sumie go uwielbiałem, ale im dłużej gram tym bardziej doprowadza mnie do szału. Zagadki są po prostu absurdalne. Znajdziesz jakiś item i musisz od nowa obchodzić cały teren zgadując gdzie możesz go użyć, bo na ogół zastosowanie jest skrajnie absurdalne i dalekie od logiki - często domyślne miejsca użycia są po prostu ukryte co prowadzi do tego, że można krążyć po jednej lokacji nawet z 2 godziny nim znajdziesz następny punk użycia przedmiotu. To doprowadza mnie do frustracji. Co za debil wymyślił te zagadki. Ja nienawidzę zaglądać do solucji w grach, ale chyba będę musiał, bo zagadki w tej grze są dalekie od logiki. Przykładowo obszedłem cały teren okazało się, że w jednym z pomieszczeń jedno krzesło jest ruchome. Co ja miałem z nim zrobić ustawić pod szafką, abym mógł na nie wejść i otworzyć jej górną szufladę (!) Jak miałem się tego domyślić. W tej grze jest mnóstwo takich szafek i różnych krzeseł (!) Ile mi zajęło odkrycie tego ? Nie potrafię zliczyć - szczególnie, że inne krzesła w tej grze są nieruchome, więc przyjąłem z góry, że nikt się nie będzie tak ze mną bawił (!) Znalazłem w tej szafce nóż. OK w tej lokacji są różne zdarzenia/zjawiska, które proszą się o zastosowanie noża, ale nie nóż po kolejnych parunastu minutach łażenia okazał się użyteczny w najmniej spodziewanym miejscu. I hate this game. Chcę ją skończyć, ale powyrywam sobie włosy z głowy chyba xd Ta gra doprowadza do szału, ale dla fabuły i scenek chcę ją ukończyć. Nie chcę zaglądać do solucji ja chcę po prostu kopnąć w 4 litery sadystę, który wymyślił te chore zagadki. Wygląda na to, że w tej grze trzeba w kółko macać każdy skrawek mapy. TO JEST CHORE XD

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Yoroiookami - 22-07-14 13:04

Kable 3 :roll: ...
Chociaż tam też można się zgubić. :kiti:

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 22-07-14 13:14

EJ. To nie jest temat do reklamowania swoich gier i gier kumpli ;PPP

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Yoroiookami - 22-07-14 13:17

:lol2: Po prostu jestem dumny z projektu. Co do takich fajniejszych gier, to może spróbuj Corpse Party? Też takie 'creepy', a dobrze zrobione.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 22-07-14 13:25

Corpse Party to gra na PSP, ktora została przeniesiona na konsolę, a nie gra rmowa. Tu nie o to chodzi czego ja mam spróbować tylko o to w co wy gracie ciekawego ;p

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Snowy - 22-07-14 13:54

Cześć, ja zacząłem grać w pierwszy chapter "Enelysion - Red Dawn" od Luchino. Co prawda po angielsku, ale staram się zrozumieć fabułę. W sumie to bardziej się tam skupiam na mappingu i innych pierdołach, czasem szukam inspiracji :roll: Pozdrawiam :papa:

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Yotta - 22-07-14 13:56

Na chwilę obecną "Opowieści z Asgun". Mam problem z kopalnią koło Mesmer.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Yoroiookami - 22-07-14 19:26

(22-07-14 13:25)X-Tech napisał(a):  Corpse Party to gra na PSP, ktora została przeniesiona na konsolę, a nie gra rmowa. Tu nie o to chodzi czego ja mam spróbować tylko o to w co wy gracie ciekawego ;p

Jesteś pewien, że nie użyto RM'a? :shock: Styl grafiki i nawet sposób działania bardzo przypominają ten z RPG Makera. Trochę tak jak Pokemony, one też na konsole, a wydają się dosyć łatwe do zrobienia w RPG Makerze. :kiti:

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - Rave - 23-07-14 09:15

Nie ma RM na PSP ;). Więc nie.

Anyway coś mi się widzi że autor Mad Father za dużo grał w McPixela (albo na odwrót) bo w obu zagadki są z dupy.

Ja ostatnio ogrywam Three the Hard way (2k3). Fajne.

RE: W jaką ciekawą grę na rm ostatnio gracie ? - X-Tech - 23-07-14 18:07

@Rave: Znam Tree Hard Way, ale nie grałem dłużej jak kilka minut. Dawno temu. Mówią, że dobre.
@Yoro: Nie ma rpgmakera na GB i na PSP XD
@Yotta: OK
@Snowy: Ciekawe. Nie znam "Enelysion - Red Dawn" od Luchino.

Cóż nie poddałem się. Dalej się męczę z Mad Father lubię te scenki i fabułę. W końcu dotarłem poza ścianę z połączonych z sobą ludzi XD Dobrze zrobione postaci. Zagadki też chwilami dają odetchnąć i nie są hardkorowe. Chwilami jednak są przegięte totalnie i doprowadzają do szału. Ciężko jednak oderwać się od tej gry, bo co kilka zagadek fabuła znów idzie do przodu i zaciekawia. Ta gra nie jest typowym anime/japan horrorem ta gra w wielu chwilach czarną komedią.
Sporo humoru np: poprowadziłem same zwłoki bez głowy (ruszały się) do zgubionej gadającej głowy to głowa mi podziękowała, że pomogłem jej znaleźć resztę ciała. Dostałem za to nagrodę. Gra jest naprawdę porąbana xd Uwielbiam i nieNAWIDZĘ xd Nie cierpię zaglądać do solucji także moja satysfakcja jest wielka z grania w to.