![]() |
|
[VX] Komendy menu gry - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VX] Komendy menu gry (/Thread-VX-Komendy-menu-gry) |
Komendy menu gry - Yotta - 14-08-14 16:43 Buongiorno! Znowu ja. Tym razem sprawa ma się tak: dziś wróciłem do starego projektu na VX. Jako, że będzie to zręcznościówka z zapisem w niektórych tylko punktach (Szkielecik się kłania), chciałbym wiedzieć, jak spreparować menu tak, aby było tylko wyjście z gry. Z góry dziękuję. PS. W dziale Tutorial omyłkowo znajduje się pytanie o to samo. W porę się zorientowałem, temat wygaśnie (ten w dziale Tutorial). RE: Komendy menu gry - Ayene - 14-08-14 18:14 A nie prościej po prostu wyłączyć dostęp do Menu RE: Komendy menu gry - Yotta - 14-08-14 18:34 Nie. Ma być jak w Szkieleciku: w menu gry mamy tylko wyjście, a zapis jest dostępny w niektórych miejscach. RE: Komendy menu gry - Ayene - 14-08-14 18:45 Stwierdzenie "ma być" jest mało uprzejmie... ale: Kod: class Scene_Menu < Scene_BaseRE: Komendy menu gry - Yotta - 14-08-14 19:04 Przepraszam. A wracając do tematu, mam dwa problemy: - za bardzo nie jestem pewien, co i na co podmienić, - wyskakuje mi błąd: "Script 'Scene_Menu' line 113: SyntaxError occured" RE: Komendy menu gry - Ayene - 14-08-14 19:07 Nie, nie podmieniaj nic, tylko wklej skrypt nad Main. RE: Komendy menu gry - Yotta - 14-08-14 19:20 Dzięki wielkie, wszystko działa, jak należy. Czas, abym pierwszy raz dał "Pomógł". |