![]() |
|
[XP] Autozapis - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Skrypty (/Forum-Skrypty) +---- Dział: RGSS (/Forum-RGSS) +---- Wątek: [XP] Autozapis (/Thread-XP-Autozapis) |
Autozapis - Narzew - 19-05-13 22:21 Krótki opis: Skrypt na autozapis waszej gry (zapisz przez jedno polecenie w zdarzeniu) Skrypt: Spoiler: (Otwórz) Skrypt stary i przestarzały, ale działa. Może kiedyś napisze optymalniejszą wersję. RE: Autozapis - Soul - 16-07-13 16:15 O..o... Dopiero teraz to zobaczyłem. Dzięki. RE: Autozapis - dudekmenPL - 29-01-16 21:34 Sory ale mam błąd w ostaniej linijce(66) :Name error occurred.. :uninitalized constant S1 Co mogło go spowodować ? P.S błąd wyskakuje przy starcie gry RE: Autozapis - RATISOFT - 30-01-16 00:14 Przede wszystkim nie "S1" tylko "Sl" (małe L) ;) Błąd sugeruje brak zainicjowania stałej o tej nazwie. Constant w języku RUBY może być definiowane w klasach lub modułach. Niestety nie mam RM XP żeby przetestować i wskazać dokładne rozwiązanie ale może lepiej spróbuj użyć innego skryptu? Kod: #===============================================================================RE: Autozapis - dudekmenPL - 30-01-16 09:35 Możesz mi powiedzieć jeszcze jak się wywołuje ten skrypt lub co ile robi autosava ? RE: Autozapis - Szymkim213 - 30-01-16 10:40 Pisze: To Auto-Save: Use the "Script..." command and input: Autosave.save Tłumaczenie: Żeby użyć: Użyj komendy "Skrypt..." i wpisz: Autosave.save RE: Autozapis - dudekmenPL - 30-01-16 10:49 Ale wywołaniem skryptu czy komentarzem ? [re]Próbowałem tak i tak i nie działa ;/ w sumie to już nw co robię źle |