![]() |
|
[VXAce] Warunek używania danej broni - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Warunek używania danej broni (/Thread-VXAce-Warunek-u%C5%BCywania-danej-broni) |
Warunek używania danej broni - X-Tech - 22-08-14 12:44 Czy da się jakoś sprawdzać jako warunek używania danej broni - Czy broń wybranego typu znajduje się w innym slocie na broń (dual-wield) ? np: nie mogę ekwipować broni jeśli w drugim slocie na broń nie ma broni typu bla, bla, bla. Dzięki temu można by robić różne typy amunicji do jednej broni. RE: Wymagania broni i pancerza - Ayene - 22-08-14 13:50 Innymi słowy - chcesz wybrać typy broni (tabela z id typów), które - w chwili, gdy są w drugim slocie - zablokują możliwość ekwipowania broni w pierwszym slocie? RE: Warunek używania danej broni - X-Tech - 22-08-14 14:11 Jak to napisać XD Załóżmy, że w Armor Ustawię sobie jakąś zbroję i nazwę ją "Działo X" Teraz. Odkąd "Działo X" będzie zajmować armor - armor będzie wywalać wszystko ze slotów weapon poza broniami o typie, który podam w "Działo X" W ten sposób mój armor robi coś na zasadzie broni, która ma dwa rodzaje amunicji, której typami są weapon 1 slot i weapon 2 slot. Albo inny cyk: Weapon 1 będzie wywalać wszystko z weapon 2 jeśli w weapon 2 -nie jest typu jaki podam w notetag weapon 1 w ten sposób moge zrobić bron z jednym dodatkowym rodzajem amunicji. To też dobry myk xd RE: Warunek używania danej broni - Ayene - 23-08-14 13:19 Mhm... spróbuję coś wieczorem pokombinować. Myślę, że - jak prawie wszystko w RGSS - skrypt taki jest wykonalny. RE: Warunek używania danej broni - Ayene - 23-08-14 19:57 Możesz sprawdzić to: Kod: module AYENE Wpisując w notatkach <take_w_off 4, 5>, będziesz wyrzucał z ekwipunku bronie o typie z ID 4 i 5. Zaś wpisując <take_a_off 3> wyrzucisz pancerze z typem 3. RE: Warunek używania danej broni - X-Tech - 24-08-14 13:49 Teraz z tamtym skryptem na ograniczone użycia broni połączonym z tym mogę kombinować różne rodzaje amunicji i broni, a zmieniajac nazwy slotow dla klas duzo, duzo wiecej. Wowowow. Pomógł +9 . Mega. Jeśli chce sprawdzać inne sloty rozumiem, że musze analogicznie dopisac tak jak napisalas to w weapon i armor. Nareszcie widze jak sie czyta wartosc z notetagow. Git. |