![]() |
|
[VXAce] Duży IconSet - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [VXAce] Duży IconSet (/Thread-VXAce-Du%C5%BCy-IconSet) |
Duży IconSet - Deuce - 05-09-14 20:31 Chciałem sie zapytać czy odkrył ktoś jak pozbyć się chwilowej zawiechy programu kiedy mamy naprawdę spory IconSet, zawiecha pojawia się przy wejściu do bazy danych np. bronie albo przedmioty. Uprzedzam że to nie wina PC mam 8 GB ramu i Intel Core i5 więc powinno szybko wczytywać IconSet, pamiętam że na starszym kompie miałem ten sam problem, nawet czasowo podobny bo obecnie nie jestem wstanie określić ile sekund trwa zawieszenie. Za wszelką pomoc dziękuje ;) RE: Duży IconSet - Gorn5 - 05-09-14 20:38 Gdy włączasz RPG Makera, staraj się wyłączyć wszystkie inne niepotrzebne programy. Odinstaluj również niepotrzebne rzeczy, żeby nie wadziły miejsca na dysku. Jak włączasz RPG Makera, kliknij CTRL+ALT+DELETE, następnie wejdź w procesy i ustaw priorytet na wysoki. Na moim starym komputerze pomaga mi to z różnymi grami, programami itp. |