![]() |
|
[XP] Klimat gry. - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Klimat gry. (/Thread-XP-Klimat-gry) |
Klimat gry. - Altan - 07-09-14 23:48 Stary projekt na bok a właściwie do kosza. (mozę kiedyś odgrzebię) Teraz zaczynam tworzyć nowy projekt, ale jest taki problem, bo nie wiem w jakich klimatach mam go tworzyć, a raczej w jakich wam się spodoba.i Na czym gra ma polegać? Coś ala Harvest Moon, tylko bardziej rozbuduje. Czym jest Harvest Moon? Symulatorem życia na farmie. Mój projekt niekonieczne będzie życiem na farmie, bo to od was bla bla bla... Chyba wiecie o co chodzi? W ankiecie jest błąd. "Współczesny, bo fajnie stać się KIMŚ innym." RE: Klimat gry. - Deuce - 08-09-14 08:04 Od siebie chciałem dodać że w RPG tworzonych na RM brakuje mi swobody i zabawy. Dla przykładu między zabijaniem potworów, bieganiem po nowy ekwipunek i wykonywaniu misji rodem z Diablo, chętnie zobaczył bym Interakcję z NPC, system upraw rolnych, kupno działki czy dołączanie do miejskich Gildii z którymi wyruszamy na wielkie bitwy. Jeżeli ktoś uważa że jest to niemożliwe zapraszam na PW, chętnie przedstawię jak zrobić coś z powyższych pomysłów. RE: Klimat gry. - Yoroiookami - 08-09-14 10:54 (08-09-14 08:04)Deuce napisał(a): Od siebie chciałem dodać że w RPG tworzonych na RM brakuje mi swobody i zabawy. To trzymaj kciuki, bo pracuję nad czymś takim. RE: Klimat gry. - Deuce - 08-09-14 11:50 Jeżeli znajdę w twojej grze przynajmniej jedną z wyżej wymienionych opcji, staniesz się moim nr.1 na Polskiej scenie RM, a tak poza tym to powodzenia RE: Klimat gry. - ADI - 08-09-14 13:34 Klimat? Pytasz bardziej o gatunek gry... Jaki by nie był... Ale powinien być ciekawie przedstawiony xd Klimat to wypadkowa całości... Czyli oprawy graficznej, dźwięku, fabuły i mechaniki rozgrywki, To wszystko sprawia, że gracz doświadcza ciekawych i impresywnych wrażeń podczas rozgrywki. Po prostu gra ma przyciągnąć. RE: Klimat gry. - Gorn5 - 08-09-14 14:06 Zagłosowałem na pierwszą opcje. Jestem bardzo ciekawy jak taka gra może wyglądać, i w jaki sposób ją nam przedstawisz. Jeśli chodzi o ten klimat. Po prostu dużo rzeczy i nawiązań do farmerów (farmy) i ich obowiązków. Jakieś problemy, chodź by ze zdrowiem bliskiej nam osoby, jakaś historia miłosna i inne rzeczy, które możesz uznać za przydatne. RE: Klimat gry. - X-Tech - 08-09-14 14:24 Napiszę to tak: Dla mnie star wars to nie sci-fi ale fantasy z świecącymi mieczykami i laserami. Harvest Moon to nie dla mnie chyba, ale sam robiłem grę na podobnych zasadach kiedyś. Ogólnie te twoje dopiski są strasznie mylące i nie wiem czego dotyczą. Jestem za wysadzaniem kibli choć nie wiem czego to dotyczy. RE: Klimat gry. - ADI - 08-09-14 14:29 Podejrzewam że typowa komedia z typowo szkolnymi tekstami, żartami etc... Choć - tak jak pisałem - jeśli się ją ciekawie opowie... RE: Klimat gry. - Altan - 08-09-14 15:40 X-Tech napisał(a):Ogólnie te twoje dopiski są strasznie mylące i nie wiem czego dotyczą.Tia, sam nie wiem po co te dopiski pisałem. Tak aby było śmieszniej. :) @UP Właśnie o to chodziło xD Heh, najpewniej wygra Fantasy, ale poczekamy zobaczymy. RE: Klimat gry. - arturd - 08-09-14 16:34 Jak masz robić grę a'la harvest moon to rób ją w podobnych klimatch (harvest mars?) a polecam ci zrobić jak najbardziej otwarty świat i jak najwięcej pierdółek typu więcej zwierzątek i roślinek. |