![]() |
|
[XP] Mapping - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Tutoriale (/Forum-Tutoriale) +--- Wątek: [XP] Mapping (/Thread-XP-Mapping) |
Mapping - ziomsamsung - 17-09-14 17:11 Witajcie. :D Przedstawiam wam mój poradnik mappingu wnętrz. Oto link: RE: Mapping - Deuce - 17-09-14 17:19 Fajnie wygląda, tylko ten napis action i muzyka nie bardzo pasuje. #Dodaj film jako film nie link RE: Mapping - ziomsamsung - 17-09-14 17:27 Da się jakoś wyłączyć ten napis action? RE: Mapping - Deuce - 17-09-14 18:02 To jest napis od licencji, potrzebna jest wersja PRO jak dobrze pamiętam. Możesz zasłonić go przy montowaniu filmu albo wybrać inny program, nie wiem jaki masz komputer ale ja często korzystałem z Camtasia Studio 8, albo standardowo fraps. Możesz zobaczyć jeszcze: -AviScreen -CamStudio -Camtasia Studio -HyperCam -Fraps Full Co do poradników to mam nadzieję że zrobisz więcej, zawsze komuś to pomoże, ale radzę stosuj spokojniejszą muzykę np. KOKIA, Muzyka fantasy, albo niektóre chorały gregoriańskie RE: Mapping - Dragon Kamillo - 17-09-14 18:57 O Jezu czemu wy się uparliście na te videotutoriale mappingu. I to jeszcze takie okropne. Pierwsze może sam naucz się robić porządne mapy, a potem zaczynaj uczyć innych. Bo do dobrego mappingu to masz jeszcze długą drogę przed sobą. Nie chce mi się wypisywać co jest źle itp, no ale dobra coś wymienię: - stół jest okropnie położony, zajmuje całą szerokość tej kuchnio-korytarza, wita nas na wstępie przy wejściu do domu i karze przechodzić wąskimi przejściami obok krzeseł. - kwiatki odstają kratkę od ściany - zakładam że pod sufit da się wejść jedną kratką - to chore blokowanie gdzie jest to niemożliwe przy autotilesach doszło dopiero w VX/ACE - w pokoju nie ma okna! - pustka. - cała mapa zrobiona jest bez pomyślunku, takie wrzucanie losowych rzeczy z tilesetu. - dziwne ułożenie dywaników, dywan w kuchni???, czemu nie użyłeś tam tych zielonych płytek? Rada: Masz różne warianty kolorystyczne ściany i podłogi - postaraj się tym zrobić światło i cienie. RE: Mapping - ziomsamsung - 17-09-14 20:09 Myśl sobie co chcesz, ale dla mnie to fajna mapka. RE: Mapping - arturd - 17-09-14 20:24 Oczywiście że dla tówrcy jego dzieło jest najlepsze :> Ale prawda jest taka jak napisał kolega przed tobą, jest to po prostu konstruktywna krytyka dzięki której wiesz co zmienić. Moim zdaniem najlepiej było nie publikować tego filmu a dać go jako prywatny i dać nam linka zebyśmy powiedzieli ci co jest dobrze, co jest źle i czy taki film publikować. RE: Mapping - ziomsamsung - 17-09-14 21:13 Racja :D To zablokować ten filmik? (ustawić prywatny?) RE: Mapping - arturd - 17-09-14 21:23 To zależy tylko od ciebie. RE: Mapping - takikaki012 - 18-09-14 19:37 Mnie się podoba, ale ja tam zawsze mialem slaby mapping, wiec do powidzenie za durzo ni mam. Ale są pikne! |