![]() |
|
[XP] Tileset Margonem! - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Materiały (/Forum-Materia%C5%82y) +--- Wątek: [XP] Tileset Margonem! (/Thread-XP-Tileset-Margonem) Strony: 1 2 |
Tileset Margonem! - Szymkim213 - 03-10-14 09:03 Witam. Dzisiaj daję grafikę tilesetu mojego autorstwa z gry Margonem. Zrobienie go było nie lada wyzwaniem. Oczywiście autotilesety w swoim czasie dodam. Teraz łapcie linka i twórzcie z tego fajną grę :P Tile Set MARGONEM! Pozdrawiam! Szymkim213 RE: Tileset Margonem! - Euforia - 03-10-14 14:43 Zapomniałeś chyba dać hasło no chyba, że chodzi ci o folder "Graficzki RPG Maker"... Nie robiłeś nawet tego ty więc po co mówisz że to wyzwanie. Wszystkie tilesety sa w edytorze map margonem a za używanie ich grafik mogą pozwać do sądu. Edytor map margonem: http://www.margonem.pl/?task=forum&show=posts&id=165001 RE: Tileset Margonem! - X-Tech - 03-10-14 14:50 @Euforia: Przecież z tego co oglądam to oni pokradli grafiki z rpgmakera - twórcy tej gry. To tych oszustów co robią całe to Margonem można pozwać i to z radością. Wystarczy dać cynk do Enterbraina, bo ci oszuści łamią licencję programu i twórców rpgmakera. Przez taką grę psuje się opinia o rpgmakerze i cały klimat jaki budowały przez lata jrpgi na konsole. Ripujcie ile wlezie to całe Margonem - nic wam nie mogą zrobić. Grafiki się przydadzą w rmie XD RE: Tileset Margonem! - Szymkim213 - 03-10-14 15:05 Po pierwsze: Pobrałem tego edytora a potem posklejałem te grafiki razem. Po drugie: Te Margonem nic nam nie zrobi Euforia. A po trzecie: Grafiki są ładne i tylko do użytku są w XP W vx i vx Ace będzie trudno zrobić ale to już wy decydujcie... RE: Tileset Margonem! - Altan - 03-10-14 15:10 @X-Tech Kiedyś używali grafik z rm... RE: Tileset Margonem! - Dragon Kamillo - 04-10-14 23:58 Tak naprawdę to grafiki w Margonem są jedyną rzeczą która mi się w tej grze podoba (no może jeszcze turowa walka). A całą resztę od kiedy gra zrobiła się bardzo popularna (czyli jakoś od kiedy zaczęli ją reklamować - używając do reklamy grafiki od inqusaitora XD) zepsuli użytkownicy, zresztą sami twórcy też zaczęli ją psuć - nowy silnik, choć dobrze napisany, stracił ten klimat jaki miał ten stary - był taki fajny i śmierdział trochę amatorszczyzną - jak gry z pod RM. I tak to prawda, że margonem używało/używa? grafik z RMXP, zresztą świetnie jest to widać nadal - większość nowych grafik wygląda jak prze kolorowane RTP - ale w sumie ma lepszy klimat od RTP. Kiedyś margonem było fajne, teraz to dno. A w edytorze mapek, nie ma wszystkich tilesetów - właśnie z powodu takich osób jak autor tego tematu XD. RE: Tileset Margonem! - Szymkim213 - 05-10-14 10:23 @Dragon Kamillo przynajmiej ciesz się że jest tileset niż go niema. RE: Tileset Margonem! - takikaki012 - 05-10-14 16:19 @Euforia Jak pobrać ten wdytor maapek margonem? RE: Tileset Margonem! - Euforia - 05-10-14 17:09 @X-Tech: Z tego co wiem to z początku używali nielegalnie grafik z rpg makera, potem wykupili licencje i w końcu zatrudnili pixel-artyste który wzoruje się na tych grafikach. W margonem można zobaczyć jeszcze grafiki z rpg makera. Stare margonem: http://old-margo.pl/?task=galeria @KacpiPL: Podałem link do forum margonem z tematem do tego edytoru. RE: Tileset Margonem! - takikaki012 - 05-10-14 22:03 plikam pojawia mi sie sendspace i tam likam tam gdzie jest pobierz, i ładuje mi się z 15 min i nic w koncu jakis error wyskakuje |