![]() |
|
[VXAce] Poszukuje ekipy do projektu - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: Śmietnik (/Forum-%C5%9Amietnik) +--- Dział: Inne (/Forum-Inne) +--- Wątek: [VXAce] Poszukuje ekipy do projektu (/Thread-VXAce-Poszukuje-ekipy-do-projektu) |
Poszukuje ekipy do projektu - Hobar - 05-10-14 18:50 Czy chciałby ktoś z obecnych tutaj dołączyć do projektu ;) ? Obiecuje, że imie lub nick będzie dołączona do listy, którzy robili gre mianowicie potrzebuje kogoś kto dobrze zna się na grafice :) czy jest ktos chetny ? RE: Poszukuje ekipy do projektu - Deuce - 05-10-14 18:54 -Jaki styl graficzny? -Co to za projekt? -Jak dużo jest do zrobienia(jedna osoba może nie podołać przy tworzeniu wszystkiego) Jestem zainteresowany, oferuję Pixel Art i prace graficzne w Photoshop, Gimp. RE: Poszukuje ekipy do projektu - Hobar - 05-10-14 18:56 Dużo roboty niema ale to wyjdzie z praniu hmm a jakiś swój projekt masz by pokazać co potrafisz :) ? RE: Poszukuje ekipy do projektu - arturd - 05-10-14 18:57 ee.. Tam, najlepiej jest robić gre solo, szczególnie że nie mierzysz chyba w projekt komercyjny. A jeżeli chcesz znaleźć sobie drużyne to im zapłać. Wydaje sie głupie huh? Wcale takie nie jest. Po co komu ' ' sława ' ' którą zdobędzie przez zamieszczenie w creditsach twojej gry (w którą przy pomyślnych wiatrach zagra max 50 osób)? Da mu ona prace, partnera itd. ? Sam myśle nad płaceniem dla osób które chciałyby pomóc przy jakimśtam moim projekcie. Nie chodzi tutaj o jakieś wielkie pieniądze ale IMO 20-50 zł zmotywuje lepiej niż fałszywa sława. Oczywiście są też tutaj na pewno działacze charytatywni którzy odwalą robotę za ciebie :) EDIT: Cytat:hmm a jakiś swój projekt masz by pokazać co potrafisz?Patrzcie jaki wybredny. RE: Poszukuje ekipy do projektu - Deuce - 05-10-14 19:00 Nowych na razie nie mam, mogę coś na jutro przygotować, tylko pytanie: Fantasy , Modern czy Sci-fi Rozmiar postaci, jeżeli nie będzie więcej osób niż 1 to będzie trudno, do tego jaka jest szansa że projekt nie padnie po miesiącu lub tygodniu? Ty też nie zaprezentowałeś swoich umiejętności, jak już wspominałem wyżej na jutro mogę coś przygotować, podaj styl. Nie zależy mi na kasie, takie tworzenie dla kogoś jest satysfakcjonujące i jest bardzo dobrym treningiem. Co do tworzenia gier solo, z tym się nie zgodzę, jeżeli masz ekipę jest łatwiej i szybciej, a i efekty są lepsze. RE: Poszukuje ekipy do projektu - X-Tech - 05-10-14 19:50 Brzydzę się wami. Gadacie o komercyjnych grach, a rm jest nie do tego. Nie był i nie będzie. Osoby, które zarobiły to osoby, które stworzyły w języku Angielskim przez wiele lat wiele gier w rmie, które zasłużyły na sławę - za darmo z pasji. Gry autorów tych rozeszłych się w setkach tysięcy (a niektóre łącznie w miljonach) na stronach z grami free. (Jaracie się takimi rzeczami jak JRPG/PRZYGODÓWK i gry z rma np: Ahriman Prophecy/Alter Aila Genesis/Romancing Walker ? Nie ? To wy*cie od tego. RM nie jest dla was) Dopiero to ci autorzy gier świetnych z ogromnym skillem, którzy zrobili sobie zaufanie graczy w rmie tworząc świetne gry przez jakieś ostatnie 10 lat (autor Quintessnce, oraz AP itd.) wykorzystali szanse na sprzedaż robiąc je za darmo i zyskując popularność i zaufanie. Wy mnie rozpieprzacie totalnie swoim pisaniem. Wiecie ile lat trzeba robić w rmie żeby zacząć robić świetne naprawdę wyróżniające się gry, KTÓRE W OGÓLE BĘDĄ CHCIANE BYĆ BRANE ZA DARMO więcej niż na forach o rmie ? Tylko ludzie, którzy wkładają w to serce zyskują popularność np: Titkowi się udało tworząc CP Trylogię, a szczególnie CP3, które zostało pobrane w setkach tysięcy, bo to gra zrobiona z serducha i pasji. On tworzył te gierki całym umysłem spędzając na ich tworzeniu większość czasu nawet podczas snu kombinował. Najlepsze gry w rmie robią pasjonaci nie robili tego dla kasy. Jeszcze nie stworzyliście nic potraficie co najwyżej 4 litery toaletem podetrzeć, a myślicie o kasie z rma. Zapomnijcie. W tym nigdy tego nie będzie dla osób, które nie stworzyły przez ostatnie 5-10 lat popularnych gier za free w języku angielskim, które zyskały popularność w formie setek tysięcy pobrań. Zapomnijcie o kasie. Nie będzie tego. Myślcie raczej o możliwościach jeśli macie za pomocą wyobraźni zrobienia świetnych gier, bo rm to raczej zabawa i pasja. Pierwsza gra nigdy nie jest i nie będzie waszą najlepszą, ale może pokazać waszą oryginalność i plusy - każda kolejna będzie lepsza, ale nim zaczniecie robić świetne rzeczy minie sporo czasu i podstawa tylko osoby, które nie robią tego dla kasy są w tym najlepsze i nigdy tego nie robiły, bo to hobby, a nie praca. Kto kocha tworzyć gry w rmie i niezależnie od ogółu nadal to robi rozwija się i stopniowo zyskuje uznanie. Najlepsze rzeczy robią najwięksi fani rma i gier w nim tworzonych to widać sz Myślicie, że najlepsze gry w rmie powstają za hajs ? .......Świetna gra to efekt czyjejś pasji i chęci przekazania własnych przemyśleń - tego się nie da przekazać za hajs. Najlepsze gry są dziełem jednego autora pasjonata, a nie ludków, którzy pomylili środowiska i chcą wcisnąć jakieś gówno graczom nie mając pojęcia w co się pakują. Gardzę wami. Wy nawet nie jesteście świadomi jaki typ gracza interesuje się grami w rmie. Gówna i tak nikomu nie wciśniecie. RE: Poszukuje ekipy do projektu - Deuce - 05-10-14 19:58 Gdzie wyczytałeś że robimy to dla kasy, ja chce po prostu pomóc i zwiększyć skila w grafice komputerowej. I jaram się grami z RMa, ale nie wszystkimi i nie tymi co ty. Dlaczego znowu zaczynasz wszystkich jechać, chłopak ma ciekawy pomysł, może uda mu się zebrać ekipę i zrobić coś ciekawego, oczywiście jeżeli nie szuka tzw. murzynów bo za takie coś od razu dziękuję RE: Poszukuje ekipy do projektu - X-Tech - 05-10-14 20:06 Taaaa. To po co to całe tłumaczenie, że nie dla kasy. Zagrał sobie w To THE MOON i myśli, że zna gry na rma. Nie znasz nawet polskich klasyków rm i nie grasz w gry z polskich for, nie znasz świetnych gier z rma zza granicy- nie masz pojęcia, że ludzie robią lepsze gry za free w rmie, a pomoc jaką podajesz użytkownikom żeby sobie nabijać punkty pomocy to przypadkowe i niesprawdzone losowe wyniki z google, które często są pozbawione sensu, bo nie rozumiesz ich działania przykład link z pseudotutem do abs. Jeśli to gra robiona z pasji za free to popieram, ale jeśli liczycie na cuda i gadacie o hajsie z gier rm , a przecież wy nie stworzyliście nic jesteście grupa noobów to ja leżę. Jestem za tym, aby powstała kolejna gra i trzymam za to wasze działanie kciuki...szczególnie, że w klimatach, które lubię. Po prostu nie myślcie o hajsie z rma skupcie się na zrobieniu świetnych gierek za free. Hajs z RM jest dla zagranicznych twórców tworzących popularne gry rm w głównych gatunkach solidnie opracowane, którzy sobie zbudowali zaufanie przez wiele lat tworzenia w rmie gierek z pasji, bo to kochają robić...tworząc świetne gry za free i zyskując szacunek i uznanie. RE: Poszukuje ekipy do projektu - Deuce - 05-10-14 20:18 Kto gada o hajsie ? na razie tylko ty, tłumaczenie jest po to że jak nikt się nie odezwie to nadal będziesz mówił że robimy to dla kasy. To że nie zgadzasz się z moim gustem do gier nie znaczy że musisz truć w każdym temacie. Mam zasadę nie gram w syf, Angius robi to za nas, grałem w dobre gry z naszej sceny ale reszta to totalne dno więc nie marnuje na nie swojego czasu, To The Moon jest dopracowane pod każdym względem, dlatego jest moim nr.1 a ty po prostu nie możesz tego znieść że sukces odniosła gra stworzona na XP Autor próbuje stworzyć grę a ty od razu obrażasz wszystkich od nie wiadomo kogo, nawet jak ma jakieś ambicje na hajs to jest tylko i wyłącznie jego sprawa, ja mam zamiar mu pomóc jeżeli się zgodzi bo praca w grupie jest przyjemniejsza. Nikt nie chce na tym zarabiać !!! RE: Poszukuje ekipy do projektu - X-Tech - 05-10-14 20:30 Przecież ty nie grasz w gry na rma. Skąd ty możesz mieć o nich pojęcie. Olewasz gierki ludzi, którzy się starają i tworzą swoje projekty na fora. Ja nawet mam wenę to i pobieram słabsze projekty co by wypisać ich wady i zalety i nakierować autorów, ale zdarzają się dobre polskie gry i świetne, które olewasz. Po co te kłamstwa, że grasz. Ilość gier, które znasz można policzyć na palcach jednej ręki pomnóż to razy sto to będziesz wiedział w ile gier rm ja grałem. Znam lepsze gry od To The Moon i są zrobione za free. Ja mam płyty z grami na rma i zasobami do nich i kopiami własnych różnych projektów tego jest kilkanaście - część to płyty DVD gdybyś ty wiedział ile ja widziałem gier w rmie...Przykładowo "Alter Aila Genesis" jest o wiele, wiele ciekawszą i bardziej rozbudowaną gierką od To The Moon w totalnie własnym stylu, którego nie mają inne gry, ale jest wiele świetnych polskich gier np: "Czasoprzestrzeń 3" "Gromada (!)" "Perfect World" "Tale of Exile" itd. itd. Szczególnie polecam je sprawdzić to się zapewne zdziwisz lekko pisząc... Angius to totalny frustrat, który wyżywa się na 10 letnich dzieciach, które próbują coś robić w rmie. W dobre gry na rma nie gra. On ma tyle pojęcia o grach w rmie co fan gierek robionych w przedszkolu dla kolegów. W każdym razie jak to ma fanów to niech sobie to tworzy czemu nie. Co do autora tematu jestem za. Rób coś zajebiastego czym się zajaram, ale rób to dla siebie żebyś miał z tego radochę przede wszystkim na 2 miejscu myśl o graczach. Rób coś ciekawego jestem na tak ! Ja sam coś obecnie tworzę. |