![]() |
[XP] Komenda parameter - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] Komenda parameter (/Thread-XP-Komenda-parameter) |
Komenda parameter - Adrapnikram - 18-10-14 16:29 Robiłem własny ekwipunek i zobaczyłem błąd. Mam problem odnośnie komendy parameter mianowicie tej: draw_actor_parameter(@actor, 4, 298, 4) Występuje mi nazwa angielska zamiast polskiej chociaż mam zapisane w bazie danych po polsku. ![]() ![]() Jeśli to wina polskiego RMa to piszcie. Ewentualnie gdzie można zmienić w kodzie RUBY nazwę właśnie tego parameter? W Window_Base? W której linijce? RE: Komenda parameter - kanumerki - 18-10-14 17:42 W Window_Base znajdź linijkę 277. I tam gdzie masz np. Kod: parameter_name = $data_system.words.int Kod: parameter_name = "Jakaś tam statystyka" Ps. oczywiście podałem ci gdzie te nazwy się znajdują, dalej musisz sobie sam poustawiać. pamiętaj że parametr nazwa musisz podać w cudzysłowach. Cytat:gdzie można zmienić w kodzie RUBY nazwę właśnie tego parameter? W Window_Base? W której linijce?Jeśli będziesz miał problem ze znajdowaniem funkcji warto użyć szukajki (Ctrl+Shift+F) RE: Komenda parameter - Adrapnikram - 18-10-14 17:57 Dzięki działa. Leci pomógł. Po prostu nie mogłem znaleźć tej zmiennej. Szukajka się przydała. Temat do zamknięcia. |