![]() |
[XP] ABS - Wersja do druku +- Ultima Forum (https://forum.ultimateam.pl) +-- Dział: RPG Maker (/Forum-RPG-Maker) +--- Dział: Wsparcie (/Forum-Wsparcie) +--- Wątek: [XP] ABS (/Thread-XP-ABS--1931) Strony: 1 2 |
ABS - Werewollffe - 16-11-14 16:35 Szukam ABS na walkę z boku do XP ale nie mogę znaleźć może ktoś wie gdzie szukać albo zna takiego ABS ? RE: ABS - Venesard - 16-11-14 16:52 ABS a widok z boku raczej nie idą w parze.. ABS to walka w czasie rzeczywistym, po prostu hack'n'slash. Skrypt na walkę z widokiem bocznym jest też na starej Ultimie. Oto on: KLIKAJ! Jeśli się przydał to liczę na "pomógł". RE: ABS - ziomsamsung - 16-11-14 16:59 Jak się atakuje to postać nic nie robi tylko chodzi w miejscu! RE: ABS - Adrapnikram - 16-11-14 17:02 To o czym mówisz ti CTB poleca CTB BY CHARLY LEE oraz ATOA CTB Ziomsamsung Przeczytaj instrukcje obsługi ciamajdo albo temat. Tam jest wszystko napisane na temat twojego wielkiego problemu. RE: ABS - Werewollffe - 16-11-14 18:35 Wywala mi błąd nawet się walka nie zacznie i pisze : Script "walka z boku" line 30:ArgumentError occurred bad value for range Linijka 30 skryptu Kod: for i in x...x + width RE: ABS - X-Tech - 16-11-14 18:41 Weź spróbuj użyć 2k3. RE: ABS - Venesard - 16-11-14 18:50 X-Tech, weź sp******aj. Nie każdy potrafi programować. Ty jakoś też nie pomogłeś, a tylko się wymądrzać potrafisz. Gość robi grę na XP, potrzebuje skryptu na walkę, a twoja jedyna "genialna" rada: rób na 2k3. Jak nie pomagasz to chociaż nie nabijaj sobie postów, bo robisz tylko spam w tematach. Werewollffe napisał(a):Wywala mi błąd nawet się walka nie zacznie i pisze :Przejrzyj temat z którego wziąłeś skrypt, tam ludzie wspominali o jakimś błędzie, prawdopodobnie to będzie ten i prawdopodobnie będzie rozwiązanie. RE: ABS - Werewollffe - 16-11-14 19:07 Dzięki za pomoc Venesard rozwiązałem problem potwór którego chciałem atakować miał zero many dlatego coś się psuło z paskiem many i wywalało mi ten błąd,po prostu nie można w tym skrypcie ustawiać aby jaka kol wiek postać miała 0 many lub życia. Dzięki wielkie za pomoc RE: ABS - Venesard - 16-11-14 19:11 Nie ma problemu, polecam się na przyszłość. Powodzenia w tworzeniu projektu :) EDIT: Myślę że dałoby się tak ustawić żeby miała 0 many, to wszystko zależy od ustawienia zakresu rysowania paska. Jeśli bardzo ci na tym zależy, mogę spróbować coś z tym zrobić. RE: ABS - X-Tech - 16-11-14 21:03 Rada jest słuszna. To nie spam, bo taki system jest w 2k3 i jest wbudowany. On chce walkę z boku. Jeśli jednak dosłownie chce widok z boku jak w platformerach to do tego nie potrzeba żadnego systemu radzę zagrać w Alter Aila Genesis. Sp*j to pisz do autora crapu z bieganiem po jaskini i pustych domkach. |